Söndag 14 Aug
Stockholm

Avslöjandet: HBO gör dokumentärserie om Knutby-morden

Knutby
HBO gör serie om mordet i Knutby. Foto: Pontus Lundahl/TT, Gorm Kallestad/TT

Minns du Knutby-dramat? Isåfall har vi en nyhet till dig! Det har nu avslöjats att HBO kommer göra en dokumentärserie om morden i Knutby.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

HBO Nordic har under en tid levererat flertal hyllade serier, alla med en sak gemensamt – de är svenskproducerade. Bland annat succén Chernobyl, med en regi av Johan Renck

Nyheter24 skrev tidigare om miniseriens handling, här kan du läsa mer om det.

Stellan Skarsgård spelar i HBO´s serie Chernobyl. Bildkälla: HBO

Ännu en svensk produktion planerad

Nu har den senaste hemligheten avslöjats, nämligen att HBO Nordic har planer på att göra en serie av det uppmärksammade Knutby-dramat.

Det är inga okända skapare bakom serien. Duon som även gjort podcasten "Spår", Anton Berg och Martin Johnson, är de som väntar på att HBO Nordic ska ge klarsignal för serien.

Produktionen, som Warner Bros kommer stå för, blir en dokumentärserie om mordet i Knutby. För er som inte hängde med i vad som faktiskt hände i Knutby år 2004, så har Nyheter24 rapporterat om det tidigare.

Produceras av Warner Bros

I ett mejl till Expressen så bekräftar HBO Nordics pressansvarige Karin Larsdotter spekulationerna:

"Det stämmer att HBO Europe är i ett framskridet utvecklingsskede av dokumentärserien om Knutby, som görs av journalisterna Anton Berg och Martin Johnson och produceras av Warner Bros. Mer än så kan vi inte säga just nu".

Tidigare erfarenhet

Berg och Johnson har tidigare mycket erfarenhet av dokumentärt berättande. Bland annat så har Anton Berg hyllats för sina P3-dokumentärer och skrivit romanen "De aderton". Hans kollega Martin Johnson har jobbat för norska NRK, BBC, SR och RTE och har fått flera utmärkelser som radioproducent.

Första säsongen av deras podcast "Spår" handlade om Kalamarksmordet 2004, vilket ledde till att Högsta domstolen beviljade Kaj Linna en omprövning i målet mot honom.

För tillfället finns det varken något planerat eller bekräftat datum för premiären av dokumentärserien om Knutby på HBO Nordic, skriver Expressen.

Kommer du titta på serien?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.