ANNONS: Innehåll i samarbete med HBO Nordic
Serien Chernobyl om kärnkraftsolyckan finns på HBO Nordic
Serien om den hemska kärnkraftsolyckan finns att se på HBO Nordic.

Svenskregisserade Chernobyl gör succé – se serien om katastrofen här

Den nya dramaserien om kärnkraftsolyckan i Tjernobyl har hyllats av kritikerna – och vetskapen om att det hänt på riktigt gör serien om möjligt än mer skrämmande att titta på.


Alla känner nog till kärnkraftsolyckan i Tjernobyl 1986 – den värsta kärnkraftsolyckan någonsin – men det är inte så många som känner till exakt hur det gick till. I miniserien Chernobyl, regisserad av svenske Johan Renck, får vi på nära håll se katastrofen utvecklas.

Chernobyl ser du på HBO Nordic här.

Serien följer hela händelseförloppet: explosionen i reaktorn, när det långsamt går upp för personalen att något fruktansvärt har inträffat, Sovjets mörkläggning för omvärlden, evakueringen och räddningsarbetet. Framförallt skildrar den människorna som drabbades av katastrofen, vilket gör det omöjligt att inte gripas starkt av serien. 

Se miniserien Chernobyl här.

Vi får se arbetarna som skickas ner mot en oundviklig stråldöd för att försöka tömma reaktorn samtidigt som forskarna kämpar för att göra sig hörda när myndigheterna inte vill acceptera allvaret.

I en scen syns människorna i den närliggande staden, ovetandes om faran, betrakta den brinnande reaktorn på avstånd samtidigt som barnen leker bland de radioaktiva partiklarna som regnar över dem. 

Miniserien består av fem delar och än så länge har tre stycken släppts. Du ser Chernobyl hos HBO Nordic – när du registrerar dig här får du en månads gratis serietittande.

Spana in trailern här nedan:

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nu har Euphoria premiär – producenten bakom nya serien är Drake

14 Jun 2019, 14:29

Allt om Big Little Lies säsong 2 – och recap av första säsongen

7 Jun 2019, 09:26
Som om det inte var nog med stjärnor i rollistan gör även Meryl Streep entré i andra säsongen av den hyllade serien. Vi kan knappt bärga oss! Här är allt du behöver veta inför säsong två av Big Little Lies.

Nu kommer säsong 3 av The Handmaid’s Tale – därför är serien mer aktuell än någonsin

4 Jun 2019, 17:28
Den 6 juni kommer äntligen den tredje säsongen av The Handmaid's Tale till HBO Nordic och i en tid då kvinnors rättigheter inskränks känns serien mer aktuell än någonsin.

Svenskregisserade Chernobyl gör succé – se serien om katastrofen här

22 Maj 2019, 18:08
Den nya dramaserien om kärnkraftsolyckan i Tjernobyl har hyllats av kritikerna – och vetskapen om att det hänt på riktigt gör serien om möjligt än mer skrämmande att titta på.

Här är allt vi vet om Game of Thrones: The Last Watch

22 Maj 2019, 18:08
Game of Thrones avslut lämnar ett stort tomrum i serievärlden. För dig med separationsångest kommer nu en dokumentärfilm där vi får följa med bakom kulisserna.

8 sjukt spännande serier – som är baserade på sanna historier

8 Maj 2019, 14:59
Klappar ditt hjärta också lite extra för serier och filmer med taglinen "Based on a true story"? Här har vi listat 8 riktigt fascinerande serier som är baserade på verkliga händelser.