Fredag 7 Okt
Stockholm
ANNONS: Innehåll i samarbete med HBO Nordic

Svenskregisserade Chernobyl gör succé – se serien om katastrofen här

Serien Chernobyl om kärnkraftsolyckan finns på HBO Nordic
Serien om den hemska kärnkraftsolyckan finns att se på HBO Nordic.

Den nya dramaserien om kärnkraftsolyckan i Tjernobyl har hyllats av kritikerna – och vetskapen om att det hänt på riktigt gör serien om möjligt än mer skrämmande att titta på.

Kopiera länk
Dela
Läs mer

Alla känner nog till kärnkraftsolyckan i Tjernobyl 1986 – den värsta kärnkraftsolyckan någonsin – men det är inte så många som känner till exakt hur det gick till. I miniserien Chernobyl, regisserad av svenske Johan Renck, får vi på nära håll se katastrofen utvecklas.

Chernobyl ser du på HBO Nordic här.

Serien följer hela händelseförloppet: explosionen i reaktorn, när det långsamt går upp för personalen att något fruktansvärt har inträffat, Sovjets mörkläggning för omvärlden, evakueringen och räddningsarbetet. Framförallt skildrar den människorna som drabbades av katastrofen, vilket gör det omöjligt att inte gripas starkt av serien. 

Se miniserien Chernobyl här.

Vi får se arbetarna som skickas ner mot en oundviklig stråldöd för att försöka tömma reaktorn samtidigt som forskarna kämpar för att göra sig hörda när myndigheterna inte vill acceptera allvaret.

I en scen syns människorna i den närliggande staden, ovetandes om faran, betrakta den brinnande reaktorn på avstånd samtidigt som barnen leker bland de radioaktiva partiklarna som regnar över dem. 

Miniserien består av fem delar och än så länge har tre stycken släppts. Du ser Chernobyl hos HBO Nordic – när du registrerar dig här får du en månads gratis serietittande.

Spana in trailern här nedan:

Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.