Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Trots tvångsbeslutet – därför fick ASAP fortsätta spela

- 17/07/2019, 15:58 -

Uppståndelsen kring ASAP Rocky's häktning fortsätter. Detta då det riktats kritik mot åklagarens beslut att låta artisten spela färdigt sin konsert vid Stadion i Stockholm.

ASAP Rocky sitter fortfarande häktad i Sverige misstänkt för misshandel i väntan på rättegång.

I slutet på juni publicerades en video där ASAP Rocky och hans gäng bråkar med ett par killar på Stockholms centrala gator, vill du veta mer om det så kan du läsa det här.

Skulle tvångshämtas

Nu har ett beslut som togs under tiden stjärnan skulle häktas kritiserats. Detta då chefsåklagaren Peter Claeson hade bestämt att ASAP skulle tvångshämtas till det första förhöret om misshandel, vilket inte skedde.

Det var inte förrän den 2 juli klockan 19.41 som Claeson tog beslutet att hämta in ASAP på förhör gällande misshandel. 

De lät artisten spela klart sitt uppträdande på konserten SMASH på Stadion och inte förrän han var helt klar med sin konsert så greps han av polis.

– Det är ett personellt tvångsmedel där jag beslutade att den här personen skulle hämtas in till förhör. Det ska verkställas, men sen kan man av lika skäl skjuta på det. Det kan vara av spaningsskäl eller att det kan vara olämpligt att hämta en person omedelbart. Det här var lite speciellt – den här killen skulle ju spela på Stadion inför en jäkla massa människor, förklarar Claeson till Aftonbladet.

Kritiserat beslut

Vid 23.52 drog förhöret med ASAP igång. Det var alltså cirka 50 minuter efter att han hade spelat färdigt på konserten.

Det tog ungefär en timme innan chefsåklagare Claeson bestämde att anhålla ASAP Rocky med misstanke för misshandel, vilket enligt hans utsago var ett självklart beslut.

Detta fick flera inom åklagarkåren att reagera och en åklagare kritiserar beslutet genom att kalla det fegt, rapporterar Aftonbladet.

Var det ett bra beslut att låta honom spela färdigt?