Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kim Kardashian tackar Trump i försöket att rädda Asap Rocky

- 19/07/2019, 10:55

På Twitter vädjar och tackar Kim Kardashian West USA:s president Donald Trump i försöket att få ASAP Rock släppt från det svenska häktet.

Rapstjärnan Asap Rocky, vars riktiga namn är Rakim Mayers, 30, har suttit i svenskt häkte sedan den 5 juli. Nu har realitystjärnan Kim Kardashian West, 38, nått ut till USA:s president Donald Trump på Twitter för att tacka för hjälpen i försöket att frisläppa Asap.

"Tack Donald Trump, minister Pompeo, Jared Kushner och alla andra som har varit involverade i försöket att frige ASAP Rocky och hans två vänner. Ert engagemang för rättvisereformen är så uppskattat", skriver hon.

Kushner är en av Trumps närmaste rådgivare som Kardashian har haft en tidigare affärsrelation med. Han ska sedan ha fört med sig meddelandet till USA:s president, enligt TMZ.

USA skickar en representant till Sverige

Enligt ett pressmeddelande ska man nu skicka en representant från USA:s departementet till Sverige mellan 18-20 juli, för att bland annat diskutera säkerheten för amerikanska medborgare.

Detta är inte första gången kändisar har vädjat om att få ASAP frisläppt. Artisten Rod Stewart utryckte sitt stöd på Twitter för rapstjärnan.

”Jag är förfärad över rapporterna om hur min kompis Asap Rocky felbehandlas. Låt det bli #JusticeforRocky”, skrev han.

Det var under fredagen som det skulle beslutas om att väcka åtal mot Asap. Nu efterfrågar åklagaren mer tid för att kunna avgöra detta, vilket Nyheter24 skrev om här.

Rapstjärnan är misstänkt för grov misshandel.

ASAP Rocky
ASAP Rocky besökte Sverige i samband med hiphop-festivalen SMASH. Bildkälla: Stina Stjernkvist/TT