Isabella-Lowengrips-skoforetag-gar-minus-i-miljoner
Isabella Löwengrips skoföretag går minus i miljoner - Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Miljonsmäll för Löwengrips företag Flattered

Isabella Löwengrip är en av grundarna till skoföretaget Flattered som sedan 2013 haft en god tillväxt. Bolagets årsredovisning för 2018 visar dock något annat – närmare bestämt ett minusresultat i miljonbelopp.


Bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip driver flera olika bolag och har ett sammanlagt kapital på drygt 10 miljoner, enligt Skatteverkets senaste uppgifter. 

Bland annat är hon en av grundarna till skoföretaget Flattered. Sedan 2013 har bolaget haft en stark tillväxt – men årsredovisningen för 2018 visar på en drastisk ändring. 

"Omsättningen blev lägre än planerat" 

Flattered grundades av Löwengrip tillsammans med Pingis Hadenius, Gustav Lidén och Hanna Kwiatkowska. Företaget specialiserar sig på så kallade "kvalitétsskor" och dessa säljs både via egen hemsida och genom återförsäljare.

Sedan 2013 har företaget haft en stabil tillväxt, men bolagets årsredovisning för 2018 visar på en rejäl nedgång.

– Omsättningen blev lägre än planerat, säger företagets vd Gustav Lidén till Breakit. 

Minusresultat i miljonbelopp

År 2017 hade Flattered en omsättning på drygt 11 miljoner och för 2018 var målbilden en omsättning på 25 miljoner med ett resultat kring nollan. Ett mål som bolaget missar med flera miljoner, enligt Breakit. 

Isabella Löwengrip är en av grundarna till skoföretaget Flattered. Bildkälla: Lars Pehrson/SvD/TT

Redovisningen för 2018 visar nämligen en omsättning på knappt 17 miljoner och ett minusresultat på drygt 5 miljoner. 

Arbete med hemsidan 

Lidén menar dock att resultatet inte kom som någon chock, även om omsättningen blev lägre än företagets mål. 

– Omsättningen blev lägre än planerat. Vi skulle lansera en ny sajt, vilket drog ut på tiden och påverkade försäljningen. Däremot gick försäljningen genom våra återförsäljare bra. 

Han menar även att det blivit ett missförstånd i kommunikationen och att bolaget inte alls förväntade sig ett noll-resultat.

– Det blev fel i höstas när prognosen för resultatet kommunicerades. Vi planerade inte ett nollresultat då och vi hade också med i kommunikationen till våra investerare att vi skulle backa. Så resultatet kom inte som en chock, säger vd:n Gustav Lidén till Breakit.

Beredd att satsa utanför Sverige  

Lidén uppger att han inte vågar ge en prognos för året 2019. Dock säger han att målen är höga och att de är beredda att satsa utanför Sverige om det behövs för att nå dem, skriver Breakit.

Läs även: Isabella Löwengrips lyxsemester – hyrt hus för en miljon kronor

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Äger du ett par skor från Flattered?
Tack för din röst!