Sa-mar-den-minderariga-flickan-idag
Så mår den minderåriga flickan idag

Efter skådespelaren: Så mår den minderåriga flickan idag

En svensk skådespelare i 40-års åldern har gripits i USA efter misstänkta sexuella relationer med en minderårig flicka. Nu uppdaterar polisen media om flickans mående.


Nyheter24 har tidigare skrivit om den svenska skådespelaren som misstänks ha haft sexuella relationer med en minderårig flicka i USA, det kan du läsa mer om här

Under torsdagen inkom uppgifter om hur gripandet av skådespelaren gått till, det kan du läsa mer om här

Senare under torsdagen framkommer uppgifter om flickans mående – och hur hon kommer behöva genomgå flera stödsamtal efter relationen med mannen. 

Intim med flickan på hotell 

Det var i helgen som skådespelaren greps vid budgethotellet Comfort Suites i Palm Bay, Florida. På plats fanns även den minderåriga flickan som mannen misstänks ha haft sexuella relationer med.

– Båda parter har erkänt att de var involverade i en sexuell relation. De hade tydligen träffats via sociala medier några månader tillbaka, säger säger Chris Imel, poliskommissarie vid enheten för särskilda brottsoffer i Palm Bay, till Expressen. 

Den svenske skådespelaren har varit aktiv inom både film och teater.

I förhör har den svenske skådespelaren berättat om att han var medveten om att relationen med flickan var olaglig. Han ska även ha läst på om lagbrottet inför resan till Florida. 

– Vi har undersökt hotellrummet och beslagtagit saker, så väl som hans svenska pass och hans bagage, säger Imel till Expressen. 

Flickans mående

Skådespelaren befinner sig sedan gripandet i ett fängelse i Florida där han sitter häktad. Hans advokat har i en skrivelse till rätten meddelat att han numera nekar brott. 

Skådespelaren har lagt upp flera bilder med flickan på sociala medier.

Angående flickans mående uppger polisen att hon kommer behöva flera stödsamtal, men att hon trots omständigheterna mår okej. 

Utredningen kan bli lång

Polisen arbetar fortfarande med att utreda fallet. En misstanke som de inte har avskrivit är att flickan kan ha blivit utsatt för trafficking. Det här är något som alltid undersöks i liknande fall. En annan rutin är att undersöka om den misstänkte har varit i kontakt med andra minderåriga, något polisen fortfarande undersöker, skriver Expressen. 

I nuläget går det inte att avgöra hur länge skådespelaren kommer att sitta häktad innan utredningen är klar, enligt Imel.

– Det är svårt att säga hur länge han kan sitta häktad, det finns inte riktigt någon tummregel för det. Det kan vara allt ifrån några månader till några år, förklarar Imel för Expressen

Läs även: Allt vi vet om den svenska skådespelaren som gripits i USA

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!