Svensk skådespelare
Svenska skådespelaren greps vid ett hotell i Florida.

Svenska skådespelaren greps vid hotellet: "Beteendet var opassande"

Den svenska skådespelaren sitter fortfarande i häktet i USA, efter misstankar om sexuellt umgänge med en minderårig flicka. Nu berättar polisen som var på plats hur det gick till när mannen blev arresterad.


En svensk skådespelare har gripits med misstanke för sex med minderårig.

Det var vid hotellet Comfort Suits som mannen greps efter att en annan gäst hade observerat mannen, som är i 40-årsåldern, tillsammans med en minderårig flicka i en ålder mellan 12 och 16 år gammal.

Var intima på hotellområdet

Mannen och flickan, som det senare visade sig att han ska ha mött via sociala medier, hade enligt ett vittne varit väldigt intima med varandra. Det fick en av hotellgästerna att gå fram till receptionen efter de obehagskänslor som väcktes av att se mannen bete sig på ett sådant sätt med en ung flicka.

Polisen kallades till hotellet, beläget i Palm Bay, Florida. De listade snabbt ut att mannen var en svensk skådespelare och han hade erkänt för polisen att han och flickan hade ett sexuellt förhållande.

– Vi fick information från en boende på hotellet som sade att han hade observerat mannen med en kvinna som såg ut att vara minderårig. Deras beteenden väckte en del oro, han ansåg att det var opassande, berättar Steve Bland vid Palm Bays polisstation.

Var tillmötesgående

Enligt rapporter var det inga problem att gripa mannen, som hade varit väldigt medgörlig.

– Det var inga problem, han gjorde inget motstånd. Han pratade med kriminalinspektörerna och erkände, förklarar Bland vidare för Expressen.

Enligt Steve Bland tog de med mannen till polisstationen, där de intervjuade honom. Därefter kunde de arrestera honom då han under intervjun hade berättat om den sexuella relationen han hade haft med flickan.

Process med Homeland Security

Den svenska skådespelaren sitter fortfarande i häktet i USA. Det finns även information om att mannen kommer behöva gå igenom en process med USA:s inrikesdepartement, Homeland Security, på grund av att de vill vara helt säkra på att han fullföljer det straff han kommer få och sedan lämnar landet.

Den unga flickan fick tala med polisen, samt en person som förklarade för henne hur hon kommer få hjälp. Efter det kunde hon komma hem till sin familj, rapporterar Expressen.

/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!