Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Youtuber under polisutredning – misstänks för djurplågeri

- 09/08/2019, 12:35 -

En miss kan ha kostat Brooke Houts flera tusen prenumeranter. Hon råkade nämligen lägga upp fel videoklipp på sin kanal – som visar hur hon slår och skriker på sin valp flera gånger. Det fick hennes fans att gå i taket och nu utreds hon av polis.

En youtuber vid namn Brooke Houts har hamnat i blåsväder.

Under torsdagen råkade hon nämligen publicera fel video på sin kanal, vilket fick hennes 340 000 subscribers att reagera starkt.

I videon visar klippet som youtubern glömt att redigera bort hur hon slår och skriker på sin dobermann upprepade gånger. Under ett tillfälle kan man även se och höra henne spotta på valpen.

Polis inblandad

Polis i Los Angeles har startat en utredning gällande misstänkt djurmisshandel efter att ha tagit del av klippet. 

Det står fortfarande oklart huruvida Brooke är medveten om detta eller inte och om hon valt att samarbeta med polisen, rapporterar BuzzFeedNews.

Förklarar situationen

Flera stora stjärnor har valt att reagera på klippet, bland annat youtube-veteranen Logan Paul, som även han hamnade i en skitstorm efter att han publicerat ett okänsligt youtube-klipp, något som Nyheter24 inte var sena med att uppdatera er om.

Brooke Houts nekar dock till anklagelserna och skriver om händelsen på sin Twitter:

Youtubern lade ut en ursäkt på sin Twitter. Bildkälla: Twitter
Youtubern lade ut en ursäkt på sin Twitter. Bildkälla: Twitter

"Jag vill klargöra att jag INTE misshandlar min hund, eller andra djur för den delen. Vem som helst som har sett eller bevittnat riktig djurmisshandel kommer förstå det."

Fansen rasar

Hon nekar dock till att ha spottat på sin hund och menar på att hon hade en dålig dag, men att det inte är en ursäkt. Hon skriver även att hunden ska gå en lydnadskurs för att bli mer lugn.

Men detta var det inte många av hennes följare som köpte.

De menar att hunden inte var aggressiv och att sådana hundraser är väldigt busiga och glada i naturen. Många menar på så sätt att youtuberns förklaring är en dålig ursäkt. 

Brookes svar på tal var det inte många som köpte. Bildkälla: Twitter
Brookes svar på tal var det inte många som köpte. Bildkälla: Twitter

Se klippet i videospelaren ovan. Nyheter24 varnar för känsligt innehåll.