Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

ASAP Rocky avslöjar: ser han svenskar efter häktningen

- 12/08/2019, 18:32 -

ASAP Rocky väntar för närvarande på sin dom angående den misstänka misshandeln i Stockholm den 30 juni. Under tiden är han på fri fot – och nu har han öppnat upp sig om vad han tycker om det svenska folket.

Den 30 juli inleddes rättegången mot rapstjärnan ASAP Rocky efter att han blivit åtalad misstänkt för en misshandel i Stockholm. Den 2 augusti, rättegångens sista dag, togs beslutet att låta stjärnan gå fri i väntan på sin dom den 14 augusti.

Idag, måndag, hade världsstjärnan sin första konsert sedan han häktades. Där pratade han om sitt hopp inför framtiden – och hur han ser på det svenska folket efter allt som har hänt, skriver Aftonbladet.

Allvarlig under konserten  

Tidigt på morgonen svensk tid klev ASAP Rocky upp på en scen i Anaheim, Kalifornien. Där skulle han hålla en konsert som en del av arrangemanget "Real Street Festival". Efter sin entré brast artisten ut i ett lyckoskrik – och möttes av publikens jubel. 

Senare under konserten tog superstjärnan tillfället i akt att prata om den kommande domen:

"Jag vet att ni har bett för mig och jag vill att ni fortsätter göra det. Förhoppningsvis, med guds hjälp, så finner rätten mig inte skyldig. Förhoppningsvis hamnar vi inte i fängelse, det vore galet", sa han. 

ASAP Rocky
ASAP Rocky när han uppträdde på Bråvalla 2015. Bildkälla: Pontis Lundahl/TT

"Jag har inget emot svenskar..." 

Men rapstjärnan var inte klar där. Han passade även på att berätta för publiken hur han såg på svenskar efter händelsen. Där framkom det bland annat att han upplevt ett stort stöd från det svenska folket:

"Jag har inget emot svenskar, svenskar demonstrerade utanför häktet och svenskar skrev till mig. Det var en olycklig händelse, jag försöker bara göra det rätta och hoppas att jag inte döms. Be för mig."

Läs även: Bianca Ingrosso svarar på sexryktena – om henne och ASAP Rocky