Svensk skådespelare i USA
En svensk skådespelare har gripits i USA.

Här är bevisen som ska fälla sexbrottsmisstänkta skådespelaren

En svensk skådespelare sitter frihetsberövad i Florida. Detta efter att han har haft sex med en minderårig flicka. Nu avslöjas de bevis som ska fälla svensken.


Det var i slutet av juli som en svensk skådespelare i 40-års åldern greps i Florida, efter att han hade haft sex med en minderårig flicka.

I förhör berättade skådespelaren att han visste att det var brottsligt at ha sex med en flicka under 18 år i den aktuella delstaten, men att han "tog chansen" eftersom "de älskar varandra."

Då flickan är äldre än 12 år men yngre än 16 år så kan skådespelaren dömas till 15 år i fängelse och böter på 95 000 kronor. 

Skådespelaren har erkänt att han har haft sex med flickan, men berättade för polisen att han tog "chansen" eftersom att de "älskar varandra".

Polisens nya bevis

Under gårdagen skulle egentligen den formella anklagelsen ha varit klar mot skådespelaren, men då utredningen inte är helt klar så dröjer det ytterligare.

Chris Imel är chef över utredningen för polisen i Palm Bay, och i en intervju med Expressen berättar han om processen. Förutom förhör med både skådespelaren och flickan så har polisen granskat deras telefoner och datorer.

– Jag kan ännu inte gå in i detalj på vad vi har funnit, men jag kan säga att det finns information, bevis som bekräftar grooming och den pågående relationen mellan den misstänkte och offret, säger han till Expressen.

Det utreds även huruvida skådespelaren har försökt grooma andra minderåriga, men i nuläget ser det inte så ut.

Hittade graviditetstest 

När skådespelaren greps på ett motellrum så beslagtog polisen flera av hans tillhörigheter. Enligt Expressen rör det sig bland annat om telefoner, Ipad, bilder och kondomer. De ska även ha hittat ett graviditetstest i en resväska.

I ett tidigt förhör med polisen berättade skådespelaren att han hade pratat med flickan över Instagram, FaceTime och vanliga sms. Han sa även att han flugit till USA två gånger för att vara med flickan.

Han berättade att de i juli hade samlag för första gången. Enligt polisrapporten hade de samlag fyra gånger.

Det som skådespelaren sedan berättar är obehaglig läsning.

“Han säger att de försökte ha sex igen precis innan polisen kom men att det “inte funkade”. När jag frågade vad han menade med det säger han att hon är oskuld så det gjorde ont”, står det att läsa i polisrapporten.

Den svenska skådespelaren har medverkat i svenska filmer med andra kända namn. Han är även känd från teatervärlden.

La ut bilder på flickan

På sociala medier har mannen under en lång tid helt öppet lagt ut en mängd bilder på sig själv tillsammans med flickan. På Instagram hade mannen, som nu har låst sitt konto, tusentals följare.

En bild visar hur han kysser henne, en annan hur de ligger i en säng. En tredje bild visar flickan i en tröja som skådespelaren har köpt i en välkänd svensk butik.

Skådespelaren la upp flera bilder på sig själv tillsammans med flickan.

Enligt amerikanska medier har skådespelaren och flickan umgåtts på hotell och i köpcentrum. 

"En måltavla"

Skådespelaren har förbjudits att ha kontakt med flickan eller hennes familj. Flickans vårdnadshavare, en närstående släkting, har inte haft en aning om skådespelarens relation till flickan.

Skådespelaren har suttit i häkte i flera veckor.

Tidigare har det rapporterats om svenskens tid i häktet. Han har suttit avskild med andra som är misstänkta för liknande brott. Detta då han annars skulle vara en "måltavla".

Här kan du läsa mer om fallet med den svenska skådespelaren i USA: 

Svenska skådespelarens tid i häktet: "Väldigt tufft"

Här är allt vi vet om den gripna svenska skådespelaren

Flickans släkting berättar om svåra tiden: "Be för mig och min familj"

Svensk skådespelare gripen i USA – hade sex med minderårig flicka

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

1 timme sedan
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

1 timme sedan
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

1 timme sedan
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

3 timmar sedan
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

3 timmar sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.