Idol-deltagaren Christoffer Hamberg – Här är fem saker du vill veta

- 24/09/2019, 17:33

Christoffer Hamberg har tagit sig hela vägen till toppskiktet av Idol-deltagarna 2019. Men vad vet vi egentligen om honom? Nyheter24 har tagit fram allt du vill veta!

Idol 2019 är i full gång och nu äntligen har topp 12 av deltagarna korats. Fredagsfinalerna kickar igång nu på fredag och en av fredagsfinalisterna är Christoffer Hamberg, 29, från Tibro. 

På fredagskvällen kommer han att uppträda med låten ”I’m still standning” av Elton John. 

Nyheter24 har tagit fram det du vill veta om Christoffer Hamberg! 

Längd 

Vi är nog många som har noterat att Christoffer är en bit längre än de övriga Idol-deltagarna. Och några av oss har säkert funderat över hur många centimeter över marken han egentligen sträcker sig. Nyheter24 frågade Christoffer och det visar sig att han är hela 191 centimer lång. 

Innan Idol

Strax innan Christoffer kom med i Idol så började han att plugga möbelrestaurering på Tibros hantverksakademi. Han har ett år kvar på utbildningen men låter det ligga på is ett tag och satsar istället helhjärtat på musiken. 

Christoffer Hamberg
Christoffer Hamberg är en av topp 12 i Idol 2019. Bildkälla: Karin Wesslén/TT

Favoritband/artist 

Det finns många band och artister som faller Christoffer i smaken och han kallar sig själv för en ”allätare” när det kommer till musik. Men några av favoriterna är Queen, Janis Joplin, Jimi Hendrix och Audioslave. 

Helst fastna i en hiss med 

På den kluriga frågan om vem Christoffer allra helst skulle vilja fastna i en hiss med svarar han Robin Williams. Alltså skådespelaren som dog i augusti 2014. Williams var bland annat känd från filmerna Good Will Hunting och Döda poeters sällskap. 

Kärlekslivet 

Christoffer berättar för Nyheter24 att han varken är singel eller upptagen, utan att han befinner sig snarare någonstans mittemellan. Han berättar att han träffade en person strax innan han började sin Idol-resa, men att de fortsätter hålla kontakten genom att prata i telefon. 

Se hela Nyheter24:s intervju med Christoffer Hamberg i klippet ovan! 

Idol sänds på fredagar 20.00 på TV4, TV4 Play och C More. 

Röstar du på Christoffer Hamberg i Idol?