Måndag 19 Apr
Stockholm

Bianca Ingrosso om bulimin: "Spydde så mycket att jag fick åka in akut"

Bianca Ingrosso är ikväll med i programmet "Helt sjukt" där hon berättar om åren hon lidit av svår bulimi.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Bianca Ingrosso, 24, har flertalet gånger, på ett väldigt öppet sätt, pratat om att hon under nästan hela sitt liv lidit av bulimi. Hon har sagt att tankarna redan började komma när hon var omkring sju år gammal och att hon då började jämföra sin kropp med andras vilket skapade komplex. 

I kvällens avsnitt av "Helt sjukt" med Petra Mede och doktor Mikael berättar hon att hon minns ett specifikt tillfälle när hon var barn då det hela började. 

– Vi skulle plåtas i bikinis och baddräkter för någon familjetidning och jag minns att jag mådde superdåligt över att behöva visa min kropp, säger hon och fortsätter: 

– Jag bad mamma att bära mig på ryggen på bilderna så att magen inte skulle synas, och här var jag omkring sju år, berättade hon då. 

När hon sedan fyllt 14 så började hon att spy. Detta pågick i det tysta under flera år fram tills att Bianca var hemma hos sin pappa Emilio Ingrosso och hans fru Åsa Ingrosso – som då kom på henne. 

Åsa Ingrosso och Emilio Ingrosso
Det var Emilios fru Åsa som uppmärksammat att Bianca ofta försvann in på toaletten efter att familjen varit ute och ätit. Bildkälla: Stella Pictures

– Pappa öppnade dörren när jag stod och var mitt i det hela, och jag skämdes som tusan. Men det var skönt att de inte blev arga, berättar hon då. 

Men ingen i Biancas närhet förstod hur allvarliga problem hon hade fram tills en sommar för bara några år sedan då hon fick åka in akut. 

– Ingen förstod nog allvaret i det hela fram tills en sommar för några år sedan då jag spydde så mycket att jag fick åka in akut. Då förstod både dom och jag att.... herre gud, säger hon.

Doktor Mikael råder Bianca och alla där ute med liknande problematik att söka hjälp för att få verktyg till att kunna leva med sjukdomen. 

– Du ska inte sluta med saker eller ge upp grejer. Du ska kunna rehabilitera dig i din vardag så att du kan lära dig att kontrollera sjukdomen, men det finns väldigt goda prognoser för detta, berättar han. 

Bianca kämpar än idag med sina problem, vilket hon berättar om i kvällens avsnitt av "Helt sjukt" som visas klockan 21.00 på TV4 och TV4 Play.

Behöver du eller någon i din närhet hjälp med ätstörningsproblematik? Då kan du kontakta Frisk & Fri – Riksföreningen mot ätstörningar på nummer: 08-20 72 14.

Kommentera
Kopiera länk
Dela