Skådespelaren är anklagad för sexuellt ofredande.
Skådespelaren är anklagad för sexuellt ofredande. - Foto: Steven Hirsch/TT, Bebeto Matthews/TT

Skådespelaren Cuba Gooding Jr anklagad för sexuella ofredanden

Den 51-årige skådespelaren Cuba Gooding Jr anklagas för sexuellt ofredande gentemot tre kvinnor, varpå tolv andra kvinnor har trätt fram och berättat om sina upplevelser med skådisen. Gooding Jr nekar dock till brott.


Skådespelaren Cuba Gooding Jr har hamnat i blåsväder. Detta efter att ha blivit anklagad för sexuella ofredanden av tre olika kvinnor.

Skådespelaren befann sig i domstolen under torsdagen. Bildkälla: Steven Hirsch/TT

Tolv kvinnor träder fram

Sedan dess har tolv kvinnor talat ut om att de upplevt diverse ofredande från den 51-årige skådespelaren, som startade redan år 2001.

De anklagade honom för att ha försökt kyssa dem utan medgivande, samt bita och tafsa på dem.

Togs på brösten

Så sent som både augusti och september i år har två kvinnor varit med om att Gooding Jr ofredat dem, varpå den ena kvinnan vittnar om att skådisen tagit henne på brösten på en bar i New York. 

Den andra kvinnan berättar om ofredandet som skedde på ett nattklubb i samma stad.

Nekar till brott

Under torsdagen befann sig Gooding Jr i domstol, där han valde att neka till brott och menar att han inte gjort någonting fel.

Nu kan han komma att ställas inför tre olika fall, där ett av dessa är anmält som civilmål.

Det första fallet har domaren redan beslutat kommer leda till rättegång, men det nya fallet får vänta till och med januari innan det bestäms huruvida det kommer tas med i förhandlingarna eller inte, skriver CNN.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

1 timme sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

1 timme sedan
Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

2 timmar sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

2 timmar sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.