Söndag 18 Apr
Stockholm

5 saker du vill veta om Biancas pappa Emilio Ingrosso

Bianca Ingrossos pappa Emilio
Allt du vill veta om Bianca Ingrossos pappa Emilio. Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Vad jobbar Emilio Ingrosso med? Hur blev han känd? Hur länge har han varit ihop med sin fru Åsa? Här är allt du vill veta om Bianca Ingrossos pappa Emilio.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Pernilla Wahlgren, 51, och Emilio Ingrosso, 54, var gifta från 1993 fram till 2002 då skilsmässan var ett faktum. Under sin tid tillsammans fick de barnen Oliver, Bianca och Benjamin.

Emilio har hunnit en hel del under sina 54 år på jorden – här är allt du vill veta om Bianca Ingrossos pappa Emilio!

Pernilla Wahlgren, Bianca Ingrosso och Emilio.
Pernilla och Emilio fanns vid Biancas sida under "Let's Dance" år 2016. Bildkälla: Stella Pictures.
Hur gammal är Emilio Ingrosso?

Emilio Ingrosso föddes den 16 juli 1965, vilket gör att han idag är 54 år gammal. Emilio är son till Carmine Ingrosso, 75, och Carmina "Melina" Ingrosso, 75. Något som kanske inte så många vet är att Emilios föräldrar faktiskt är kusiner – mer om det kan du läsa här.

Carmine och Carmina
Carmine och Carmina "Melina" Ingrosso 1993. Bildkälla: Stella Pictures.

Hur slog Emilio igenom?
Emilio kommer från musikens värld. Under det glada 80-talet var han med och producerade flera av Pernilla Wahlgrens album. Dessutom syntes han ofta på scen bakom Pernilla där han dansade loss. Han stod även för koreografi för flera av hennes uppträdanden. I mitten av 80-talet så bildade Emilio duon Bad Habits med sin brorsa Vito.

Emilio Ingrosso och Pernilla Wahlgren
Emilio Ingrosso och Pernilla Wahlgren på scen 1986. Bildkälla: Stella Pictures.

Vad gör Emilio idag?
Efter att ha lagt musikkarriären på hyllan så satsade Emilio i mitten av 80-talet istället på en karriär som krögare. Han öppnade de italienska restaurangerna Pane e Vino, Il Conte och Il Piccolo Conte. Idag bor Emilio på Palma i Mallorca och driver där den hyllade italienska restaurangen La Perla tillsammans med sin fru Åsa. Den som följer Emilios dotter Bianca i sociala medier har nog inte missat när hon mumsar god pasta på finrestaurangen.

Vem är Emilio tillsammans med?

År 2012 träffade Emilio småländskan Åsa Björling, 43. Paret gifte sig sommaren 2015 och Åsa heter nu Ingrosso i efternamn. Tillsammans med Emilio driver hon tre stycken La Perla-restauranger och hon jobbar även som inredare.

Emilio Ingrosso och Åsa Björling
Emilio Ingrosso och Åsa gifte sig sommaren 2015. Bildkälla: Stella Pictures.

– Jag har en fantastisk fru och vi lever ett fantastiskt liv på Mallorca. Jag har tre barn som jag älskar mest av allt. Livet ser rätt så bra ut, sa Emilio i en intervju med Expressen år 2016.

Åsa har även väldigt fin relation med just Bianca, och Åsa var den som inredde Biancas nya miljonvåning på Östermalm i Stockholm.

Är Emilio dömd för något?

År 2006 åtalades Emilio för misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak. Detta efter att Pernilla anmält Emilio. I rätten berättade Pernilla om hur Emilio år 2002 skulle ha misshandlat henne i hennes hem. 

Detta efter att deras förhållande hade tagit slut. 

Emilio dömdes för de två sistnämnda brotten – olaga hot och övergrepp i rättssak – men han har alltså aldrig blivit dömd för misshandel.

Emilio Ingrosso
Emilio Ingrosso 1994. Bildkälla: Stella Pictures.


Kommentera
Kopiera länk
Dela