Marianne Mörck är årets julvärd i SVT

Under tisdagen avslöjade äntligen Svt vem som får det prestigefyllda uppdraget att vara årets julvärd i rutan. Det är ingen mindre än Marianne Mörck som kommer att tända ljuset och guida tittarna på julafton.


I nästan 30 år var Arne Weise julvärd i SVT. Sitt sista framträdande gjorde han år 2002 och sedan dess har vi bland annat sett folkkära profiler som Ernst Kirchsteiger, Sarah Dawn Finer, Petra Mede, Gina Dirawi och Kattis Ahlström tända det mysiga ljuset i rutan.

Arne Weise var älskad som julvärd i många år. Bildkälla: Ola Torkelsson/TT Bild

Det har spekulerats om bland annat komikern Jesper Rönndahl, Andreas Weise och Mia Skäringer ska få det ärofyllda uppdraget i år.

Arne Weises son Andreas Weise har länge varit favorittippad. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT Bild

När Nyheter24 frågade er läsare vem ni tror blir årets julvärd så svarade faktiskt hela 35 procent att de gissade på Andreas Weise.

Men nu behöver vi inte gissa längre – idag avslöjar SVT vem som blir årets julvärd – och lite efter klockan 12.00 meddelades årets julvärd.

Det är ingen mindre än Marianne Mörck som är årets julvärd i Svt som kommer att vara de julfirande svenskarnas ciceron på julafton. 

– Jag kan lova värme, kärlek och ett leende på läpparna. Och massor med röda julstjärnor. Och så en och annan adventsljusstake. Jag älskar adventsljusstakar, jag brukar själv ha dem framme till sommaren, säger Marianne.

Marianne Mörck brukar ha adventsljusstaken framme till sommaren. Bildkälla: Nyheter24


SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

2 timmar sedan
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

2 timmar sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.