Lördag 8 Maj
Stockholm

Gunhild avslöjar sanningen bakom skilsmässan från Petter Stordalen

Gunhild och Petter Stordalen skiljer sig
Gunhild berättar mer om skilsmässan från Petter Stordalen. Foto:

Den 10 november meddelande Gunhild och Petter Stordalen att de ska skiljas. I en ny intervju med norska NRK berättar Gunhild mer om anledningarna till separationen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I natt blev Gunhild Stordalen, 40, tilldelad ett riktigt prestigepris i New York. Det är den privata stiftelsen United Nations Foundation som jobbar tätt med FN som hedrade Gunhild med priset under Global Leadership Awards.

"För sitt banbrytande arbete med att omvandla det globala livsmedelssystemet och dess påverkan på planeten genom ett samarbete mellan vetenskap, politik och företag utan vinst", stod det bland annat i motiveringen.

"Gått igenom mycket"

På plats under prisutdelningen i New York var journalisten Anders Magnus som jobbar för norska NRK. 

I intervjun berättade Gunhild mer detaljerat om bakgrunden till skilsmässan från Petter Stordalen, 56.

– Petter och jag har gått igenom mycket. Han har stått där vid min sida genom sjukdom och helvete, berättar Gunhild för NRK.

Den 10 november meddelade Gunhild och Petter Stordalen att de går skilda vägar. Bildkälla: Stella Pictures.

Gunhild syftar då på sjukdomen diffus kutan systemisk skleros som hon drabbades av år 2014. Hon tvingades genomgå cellgiftsbehandling och stamcellsbehandlingar. Behandlingarna har varit lyckosamma och i somras kunde Gunhild meddela ett glädjens besked.

”Idag, tre år efter min andra benmärgstransplantation, är jag nästan symptomfri och jag kan minska på mediciner”, skrev hon på Instagram.

I en intervju med NRK berättar Gunhild Stordalen om uppbrottet. Bildkälla: Stella Pictures.

Berättar om anledningen till skilsmässan

I intervjun med NRK berättar hon mer om anledningen till separationen från Petter.

– Samtidigt har han arbetat mycket. Jag har spenderat all min tid och energi på att bygga upp organisationen EAT. I slutändan var det väldigt lite tid för oss i förhållandet och vi bestämde att vi måste flytta isär, säger Gunhild till NRK.

Som Nyheter24 skrev igår så har Petter köpt en mångmiljonvåning till Gunhild dit hon nu ska flytta. Mer om det kan du läsa här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela