Gunhild och Petter Stordalen skiljer sig
Gunhild berättar mer om skilsmässan från Petter Stordalen

Gunhild avslöjar sanningen bakom skilsmässan från Petter Stordalen

Den 10 november meddelande Gunhild och Petter Stordalen att de ska skiljas. I en ny intervju med norska NRK berättar Gunhild mer om anledningarna till separationen.


I natt blev Gunhild Stordalen, 40, tilldelad ett riktigt prestigepris i New York. Det är den privata stiftelsen United Nations Foundation som jobbar tätt med FN som hedrade Gunhild med priset under Global Leadership Awards.

"För sitt banbrytande arbete med att omvandla det globala livsmedelssystemet och dess påverkan på planeten genom ett samarbete mellan vetenskap, politik och företag utan vinst", stod det bland annat i motiveringen.

"Gått igenom mycket"

På plats under prisutdelningen i New York var journalisten Anders Magnus som jobbar för norska NRK. 

I intervjun berättade Gunhild mer detaljerat om bakgrunden till skilsmässan från Petter Stordalen, 56.

– Petter och jag har gått igenom mycket. Han har stått där vid min sida genom sjukdom och helvete, berättar Gunhild för NRK.

Den 10 november meddelade Gunhild och Petter Stordalen att de går skilda vägar. Bildkälla: Stella Pictures.

Gunhild syftar då på sjukdomen diffus kutan systemisk skleros som hon drabbades av år 2014. Hon tvingades genomgå cellgiftsbehandling och stamcellsbehandlingar. Behandlingarna har varit lyckosamma och i somras kunde Gunhild meddela ett glädjens besked.

”Idag, tre år efter min andra benmärgstransplantation, är jag nästan symptomfri och jag kan minska på mediciner”, skrev hon på Instagram.

I en intervju med NRK berättar Gunhild Stordalen om uppbrottet. Bildkälla: Stella Pictures.

Berättar om anledningen till skilsmässan

I intervjun med NRK berättar hon mer om anledningen till separationen från Petter.

– Samtidigt har han arbetat mycket. Jag har spenderat all min tid och energi på att bygga upp organisationen EAT. I slutändan var det väldigt lite tid för oss i förhållandet och vi bestämde att vi måste flytta isär, säger Gunhild till NRK.

Som Nyheter24 skrev igår så har Petter köpt en mångmiljonvåning till Gunhild dit hon nu ska flytta. Mer om det kan du läsa här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritikerna om Rushdies bok: Rörande och rolig

Därför valde Hanna att snabbt lämna Robinson – egentligen

Det var under förra veckan som Hanna Danemyr valde att lämna Robinson 2024. Men det fanns en anledning bakom som tittarna inte fick se.

Gängvåld präglar Sveriges nomineringar

1 timme sedan
Två böcker som båda präglas av gängvåldet representerar Sverige i konkurrensen om Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris. Därmed skiljer sig Sverige från de andra ländernas nomineringar.

Abba – nu en del av USA:s kulturarv

1 timme sedan
Svenska Abba har blivit en del av det amerikanska kulturarvet. Albumet "The arrival" från 1976 har valts in i USA:s National Recording Registry.

Teknikstrulet i GVFÖ – trodde hon blivit lämnad vid altaret

1 timme sedan
Det tittarna inte fick se i "Gift vid första ögonkastet" var att en vigsel blev försenad med en timme, något som skapade hjärnspöken. En deltagare trodde att hon skulle bli lämnad vid altaret och att hennes fästman stuckit.

Hatstorm mot Bianca Ingrosso – efter detaljen i spegelbilden

1 timme sedan
Det var under veckan som Bianca Ingrosso fick sig en ordentlig portion kritik från följarna efter att hon publicerat en bild på sin Instagram.