Marianne Mörck tvingas till operation – levt med smärtorna i 15 år

- 23/12/2019, 21:49 -

Årets julvärd Marianne Mörck har under lång tid plågats av smärtor i höft och rygg. "Jag är väl äldre och lite sliten", säger 70-åringen. Nu kommer hon att behöva opereras.

Nöjesbladet har pratat med Marianne Mörck, 70, inför hennes uppdrag som årets julvärd i SVT.

Den folkkära skådespelerskan verkar ha nerverna i schack och är förberedd på vad som komma skall.

– Jag är inte rädd för att sitta och prata i kameran. Det jag är mest nervös inför är minnesluckorna, att stressen kanske gör att man inte kommer ihåg flödena i det man ska säga. Sen ska det gå på sekunden ibland, för man kan inte låta rapport börja 19.34 för att jag sitter och babblar fel, säger hon.

Hyllar Weise

SVT har tidigare gått ut med att man vill hylla den mångårige och numera avlidne julvärden Arne Weise.

Därför har Marianne Mörck bjudit in Arnes son Andreas Weise, 33, till sittningen. De två känner varandra sedan tidigare och har bland annat jobbat ihop på Malmö opera.

Ensamma livet

I intervjun med Nöjesbladet säger skådespelerskan också att hon valt att leva ett ensamt liv. Tidigare har hon levt "med mycket sprit under julen" och syftar på en tidigare sambo.

Nu säger Marianne Mörck att hon haft "egentid i 15 år" och att det är "fantastiskt".

Kroppsproblemen

Men allt är inte frid och fröjd för julvärden – hon har nämligen under lång tid plågats av svåra smärtor i höft och rygg.

Krämpor som hon haft i 10-15 års tid.

Om jag går fort i 40 eller 50 meter så känner jag att det börjar som en syl in där. Det kan också sätta sig i ryggen, eller under bäckenbenet och gå ner på baksidan av benen. Så det har inte varit så där jättekul att gå ut och gå. Och det behöver jag ju för att gå ner i vikt. Så jag ska försöka få nya höftkulor, säger hon.

Och fortsätter:

Jag är väl äldre och lite sliten. Jag har renoverat och burit mycket. Jag har kutat ryggen under min flygen och flyttat den. jag är ju stark, men jag är inte tränad så det är klart att det har satt sina spår på kroppen, säger hon.

Läs mer: Rickard Olsson om flickvännen Giselle Hyvönen: "Sa bara klick"
Läs mer: Alexander Pärleros svåra julångest: "Mått skitdåligt"
Läs mer: Madonnas, 61, kärleksplaner med 25-årige dansaren – träffat föräldrarna

Jul
/
SVT
Har du ont i höft eller rygg?