Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rapstjärnan 1. CUZ riktar kritik mot TV4: "Skitsnack"

- 16/01/2020, 13:29 -

Klipp från rapparen 1. CUZ musikvideo användes till ett inslag om kriminella i TV4:s "Brottsjournalen". Efter massiv kritik så går TV4 ut med en ursäkt och klipper om programmet.

I TV4:s "Brottsjournalen" med Leif GW Persson och Jenny Strömstedt så handlade ett inslag om hur Kronofogden jagar kriminella. I inslaget så påstås de kriminella "skryta med dyra Rolexklockor och flotta bilar på sociala medier". Till klippet visades bilder från en video av rapparen 1. CUZ.

På Instagram riktade Hässelbyrapparen 1.CUZ skarp kritik mot kanalens agerande.

”Sluta framför felaktig propaganda. JAG poserar med en Rolex som jag har jobbat hårt för. Jag poserar med pengar som jag betalar skatt på. Pengar som jag har jobbat HÅRT för", skrev 1.CUZ och fortsatte: 

"Mina videos är coola jag vet, men lägg inte in dom i såna här inslag där ni bara framför SKITSNACK. Vem jagar mig?? Kronofogden?? Snälla be dom prata med min bank eller nåt wtf!!", skrev han vidare.

1. CUZ
1. CUZ uppträder alltid maskerad. Bildkälla: Instagram/1.cuz

"Men fy vad pinsamt"

I kommentarsfältet har både artistkollegor och fans reagerat på hur TV4 har behandlat 1.CUZ.

"Man blir inte ens förvånad längre...", kommenterar rapstjärnan Dani M.

"Sjukaste jag sett. Idioter", skriver en person.

"Men fy vad pinsamt!", skriver en annan.

Enligt Dagens Nyheter så har TV4 nu bett 1.CUZ om ursäkt och klippt om programmet.

”Bilderna i inslaget är anonymiserade men det räcker naturligtvis inte. Vi skulle ha valt genrebilder på ett annat sätt och konstaterar att vi brustit i rutinerna. Det är olyckligt och vi beklagar”, säger "Brottsjournalens" producenten Kajsa Ståhl till Dagens Nyheter.

Det här är inte första gången TV4 gör bort sig – här kan du läsa om hur det gick till när rapparen Greekazo gästade Malou von Sivers.