Måndag 10 Maj
Stockholm

Nu avslöjas spelet bakom Sami Jakobssons nazisttatueringar – TV4 hjälpte till

TV4 hjälpte Sami Jakobsson att dölja tatueringarna.
TV4 hjälpte Sami Jakobsson att dölja tatueringarna. Foto: TV4, Fredrik Sandberg/TT

"Big Brother"-deltagaren Sami Jakobssons högerextrema förflutna har tidigare avslöjats av Nyheter24. Nu har det blivit känt att TV4 hjälpte honom att tatuera över åtminstone en nazisttatuering innan han klev in i huset.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Nyheter24 har tidigare avslöjat att "Big Brother"-deltagaren Sami Jakobsson har ett högerextremt och nazistiskt förflutet. 

Det handlar bland annat om hakkors-tatueringar, NMR-bilder och vitmakt-musik.

Något du kan läsa mer om här

Under måndagen valde programledarna Adrian Boberg och Helle Schunnesson dessutom att hoppa av programmet till följd av avslöjandena.

TV4 dolde Sami Jakobssons nazism

Nu avslöjar Expressen att Jakobsson fick hjälp av TV4 med att tatuera över åtminstone en av sina nazisttatueringar – i samband med att han klev in i huset.

"Han hade en tatuering som han ville bli av med innan han gick in i huset, eftersom han tagit avstånd från sitt förflutna. Produktionen satte honom då i kontakt med tatuerare", meddelar TV4:s exekutive producent Joel Bendrik i en skriftlig kommentar till Expressen.

Hyllat Hitler på sin kropp

Bland nazisttatueringarna som synts på Jakobssons sociala medier rör det sig utöver hakkors också om sifferkombinationen "1488". 

14 står för "de 14 orden" som består av "vi måste säkra existensen av vårt folk och en framtid för våra vita barn" och 88 betyder "Heil Hitler".  

– 14 är en högerextrem paroll, det är den moderna nazismens slagord. 1488 är så mycket vit makt-ideologi det bara går att bli. Det här är alltså inte nån slags allmän sifferkod eller budskap som florerar på sajter och bloggar som kritiserar svensk invandringspolitik. Utan det här är en den mest våldsamma, terrorrvurmande delen av vit makt-miljön, har Daniel Poohl, vd för den antirasistiska stiftelsen Expo, tidigare berättat.

Läs mer: Sami Jakobsson om sitt högerextrema förflutna: "Det har med revolt att göra"
Läs mer: Sami Jakobsson i Big Brother gillar Ku Klux Klan på Facebook
Krönika: TV4, det räcker nu – sluta gulla med rasism i era program

Kommentera
Kopiera länk
Dela