Paolo Roberto
Bara en timme innan Paolo Roberto greps hade han haft ett möte med kollegorna på herrklubben.

Paolo Robertos vänner från exklusiva herrklubben om mötet

Paolo Roberto är minoritetsägare i barberarsalongen Il Barbiere Nascosto. Det är en exklusiv herrklubb på Östermalm. Bara en timme innan Paolo greps hade han ett möte med de andra från klubben.


Den 15 maj slog Norrmalmspolisen och människohandelsgruppen vid polisens nationella operativa avdelning till med en razzia. Utanför en lägenhet på den exklusiva adressen Grevgatan på Östermalm i Stockholm så greps Paolo Roberto, 51. Detta då han köpt sex av en kvinna från ett av "Europas fattigaste länder". Paolo betalade 1 500 kronor till kvinnan.

Under söndagen rapporterade Expressen att Paolo ska böta 25 000 kronor. Idag ska åklagare granska fallet då det kan röra sig om oaktsam våldtäkt – ett brott vars maxstraff är fyra års fängelse.

Förlorat flera jobb

Under helgen har Paolo förlorat i princip alla sina jobb. Han fick sparken från TV4 och Rix FM bröt samarbetet. Livsmedelsmärket Paolos har även de klippt helt med Paolo Roberto och under helgen har matprodukterna reats ut i affärer. 

K-Rauta har avslutat sin kampanj med Paolo, och även hotellet Körunda Golf- och konferenshotell har stoppat allt samröre med Paolo.

Paolo är även minoritetsägare i barberarsalongen Il Barbiere Nascosto. De har nischat sig som en exklusiv medlemsklubb där män kan raka sig, klippa håret, bolma på en cigarr och sippa whiskey. Det dyraste medlemskapet kostar 8 000 kronor. Paolo själv har kallat stället för en "riktig oas för oss män".

Bara en timme innan Paolo greps så hade han ett möte med kollegorna på Il Barbiere Nascosto på Östermalm. Richard Burström är styrelseledamot för bolaget, och i en intervju med Expressen berättar han att de hade ett möte där de under två timmar pratade om bland annat logotyper, hemsidor och olika strategier.

"Helt chockade"

När Burström nåddes av nyheten att Paolo hade köpt sex blev han chockad.

– Både jag och de andra är helt chockade. Jag tror inte att det går att få någon överblick på allt som har hänt just nu, inklusive så klart konsekvenserna för det här bolaget där vi är några stycken som har hållit på under en längre tid. Det är väldigt jobbigt på tusen olika sätt, säger Burström till Expressen.

Burström berättar i intervjun att alla tar avstånd från Paolos handling. Men de har fortfarande inte bestämt sig för hur Paolos fortsatta roll i bolaget kommer att se ut.

– Vi har inte tagit det här omedelbara beslutet såsom exempelvis Coop och TV4 har gjort. Det här är ett pyttelitet bolag där vi kämpar för att bygga upp något häftigt i en väldigt nischad bransch. Vi har inte den typen av företagstänk. Vi måste landa lite grann mentalt och förstå till tusen procent vad det här innebär, säger Burström till Expressen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Prestigefyllt EU-pris till tysk film

1 timme sedan

Tummad äventyrsbok återlämnad – efter 105 år

2 timmar sedan
Ett exemplar av sir Walter Scotts klassiska bok "Ivanhoe" har återlämnats till ett bibliotek i Colorado. Den lånades ut 1919 men ingen förseningsavgift, som klättrat upp till motsvarande cirka 150 000 kronor, kommer att krävas in.

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

idag 16:01
Udio är ett nytt AI-verktyg som kan skapa realistiska låtar. Här är allt du behöver veta om Udio och hur du använder det för att skapa din egen AI-musik.

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

idag 15:47
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

idag 15:41
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

idag 15:38
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.