Företag säger upp kontrakt med Paolo Roberto efter skandalen.
Företag säger upp kontrakt med Paolo Roberto efter skandalen. - Foto: Tomas Oneborg SvD/TT

Flera företag avslutar samarbete med Paolo Roberto

Många företag som tidigare samarbetat med Paolo Roberto, tar nu starkt avstånd från hans varumärken genom att sluta sälja hans varor i butiker samt att helt avsluta samarbetet med profilen. Detta efter att han gått ut med att ha köpt sex.


Natten till fredag greps Paolo Roberto under en polisrazzia i centrala Stockholm. Han erkände i en intervju med TV4 kort därefter att han köpt sex.

Företag avslutar samarbete

Efter den uppdagade skandalen kring Paolo Roberto, har allt fler företag nu valt att avsluta deras samarbete med profilen.

Bland dessa är exempelvis Coop, som redan samma dag tog avstånd genom att sluta sälja hans italienska produkter i butiken. Ica har valt att följa i Coops spår.

– Ica centralt har stoppat inköpen av varumärket Paolos. Det första vi gjorde var att ha en dialog med leverantören. Ica tar också kraftigt avstånd från Paolos handlingar, berättar Jonas Mjöbäck på Icas pressjour till Aftonbladet.

Mjöbäck tillägger även att det inte har med produkternas kvalitet att göra, utan att detta beslut grundar sig i Paolo Robertos val och handlingar.

– Produkterna i sig är det inget fel på. Sedan är Ica-handlarna egna företagare och fria att köpa in produkter, men Ica centralt har valt att inte längre köpa in dem.

Flera företag tar efter

K-Rauta och radiostationen Rix FM har under de senaste dagarna även dem avslutat samarbeten.

Hans varumärke, Paolos, där majoriteten ägs utav Evanoff group AB, kommer Roberto att bli av med. Detta informerades Aftonbladet om utav Evanoff group AB under fredagen.

/
/
Ica
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes till 16 års fängelse i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.