Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fyra personer döms för hot mot Malou von Sivers

- 23/06/2020, 12:42 -

Det var efter den kritiserade intervjun med rapparen Alex Greekazo som Malou von Sivers fick ta emot dödshot. Nu har fyra personer dömts.

Det var i december förra året som Malou von Sivers, 66, intervjuade den 18-åriga rapparen Alex Greekazo i ”Malou efter tio”. Meningen var att artisten skulle få prata om sin musik men ställdes istället mot väggen angående droger och kriminalitet. Du kan läsa mer om intervjun här

Malou von Sivers
Malou von Sivers fick ta emot dödshot efter sin kritiserade intervju med rapparen Greekazo. Bildkälla: TV4

Intervjun blev otroligt uppmärksammad och Malou von Sivers och gästen Anders ”Arga snickaren” Öfvergård, 51, fick mycket kritik. 

Fick ta emot dödshot

Efter intervjun fick Malou von Sivers både dödshot och andra grova hot riktade mot sig. Nu har fyra personer dömts för hoten. 

Det är ungdomar döms av Stockholms tingsrätt för olaga hot mot programledaren, skriver Aftonbladet. 

Brotten ska inte ha varit koordinerade och personerna är bosatta i olika kommuner i landet. 

En av de fyra har erkänt brott men de övriga tre har nekat. De har dömts då Instagramkontona de använt kan kopplas till deras adresser.

En av dem dömdes till ungdomsvård, två till ungdomstjänst och den fjärde personen dömdes till 90 dagsböter, skriver Aftonbladet.