Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Malena: "Norge vinner schlager-EM"

Nöje | 15/04/2009 19:37

Sveriges schlagervinnare Malena känner sig taggad.

"Jag älskar honom"

En skådespelare från Norge är Sveriges största konkurrent i Moskva. Till och med Malena Ernman tror att 22-årige Alexander Rybak tar hem segern i schlager-EM.

– Norge är en klass för sig. Jag älskar honom, säger Malena Ernman.

Trenden inför schlager-EM i Moskva är tydlig, det blir gott om symfoniorkestrar i finalen. Estland, Litauen, Slovenien och Polen är några av länderna som tar med sig stråkar till Moskva.

– Det är en stråktrend just nu, förklarar Sveriges finalist Malena Ernman, efter att ha sett alla sina konkurrenters bidrag när SVT spelade upp låtarna för pressen.

"Som ryska dockor med sjaletter"

Den mest omtalade fiolspelaren är den 22-årige norrmannen Alexander Rybak som gick vidare till Moskva med 77 procent av rösterna i Norges Melodi Grand Prix. Rybak är dessutom skådespelare, född i Vitryssland och talar ryska flytande.

Låten "Fairytale" handlar om Rybaks före detta flickvän.

– Norge kommer att vinna hela skiten. Jag hoppas det om inte vi vinner, säger Malena Ernman, som förklarar att hon blir lycklig bara av att titta på norrmannen.

Annars tycker Malena Ernman väldigt mycket om Inga och Anush från Armenien. Första gången hon fick se bidraget skrattade hon så att hon trillade ur sängen. Det är två systrar som verkligen är helgalna. Det är mycket humor, de har någon slags burka på sig och ser ut som ryska dockor med sjaletter. Jag skrattade så jag grät, på ett positivt sätt.

VIDEO: Malenas vinnarlåt

VIDEO: Alexander Rybaks "Fairytale"

Skrivet av: