Malena: "Norge vinner schlager-EM"

Sveriges schlagervinnare Malena känner sig taggad.


"Jag älskar honom"

En skådespelare från Norge är Sveriges största konkurrent i Moskva. Till och med Malena Ernman tror att 22-årige Alexander Rybak tar hem segern i schlager-EM.

– Norge är en klass för sig. Jag älskar honom, säger Malena Ernman.

Trenden inför schlager-EM i Moskva är tydlig, det blir gott om symfoniorkestrar i finalen. Estland, Litauen, Slovenien och Polen är några av länderna som tar med sig stråkar till Moskva.

– Det är en stråktrend just nu, förklarar Sveriges finalist Malena Ernman, efter att ha sett alla sina konkurrenters bidrag när SVT spelade upp låtarna för pressen.

"Som ryska dockor med sjaletter"

Den mest omtalade fiolspelaren är den 22-årige norrmannen Alexander Rybak som gick vidare till Moskva med 77 procent av rösterna i Norges Melodi Grand Prix. Rybak är dessutom skådespelare, född i Vitryssland och talar ryska flytande.

Låten "Fairytale" handlar om Rybaks före detta flickvän.

– Norge kommer att vinna hela skiten. Jag hoppas det om inte vi vinner, säger Malena Ernman, som förklarar att hon blir lycklig bara av att titta på norrmannen.

Annars tycker Malena Ernman väldigt mycket om Inga och Anush från Armenien. Första gången hon fick se bidraget skrattade hon så att hon trillade ur sängen. Det är två systrar som verkligen är helgalna. Det är mycket humor, de har någon slags burka på sig och ser ut som ryska dockor med sjaletter. Jag skrattade så jag grät, på ett positivt sätt.

VIDEO: Malenas vinnarlåt

VIDEO: Alexander Rybaks "Fairytale"

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvilla från SVT:s “Husdrömmar” sålts

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

1 timme sedan
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

2 timmar sedan
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

idag 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

idag 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.