Tommy Körberg
Allt du vill veta om "Så mycket bättre"-aktuella Tommy Körberg.

Allt du vill veta om Tommy Körberg i "Så mycket bättre"

Den folkkära sångaren Tommy Körberg ser vi just nu i TV4:s "Så mycket bättre". Här är allt du vill veta om Tommy – vem är han gift med? Har han suttit i fängelse? Hur många barn har han?


Tommy Körberg, eller Bert Gustav Tommy som han heter föddes den 4 juli 1948 i Skellefteå. Han är en av våra mest älskade sångare som är ett ess både när det kommer till Melodifestivalen, musikaler, psalmer, julmusik eller renodlad pop – Tommy behärskar alla genrer. 

Tommy Körberg (mitten) tillsammans med Benny Andersson och Björn Ulvaeus skålar efter premiären av musikalen Chess i London 1986. Tommy gjorde minst sagt succé som Anatolij i den älskade musikalen. Bildkälla: AP Photo/Gerry Penny/TT Bild

Just nu ser vi Tommy, 72, i TV4:s älskade långkörare “Så mycket bättre” där han redan gjort flera hyllade tolkningar.

Har du koll på Tommy? Här är allt du vill veta om honom!

Vilka låtar är Tommy mest känd för?
Sedan Tommy släppte sitt första album “Judy min vän” 1969 så har det hunnit gå 50 år – och sedan dess har han släppt en hel del plattor. Allra mest känd är han givetvis för “Stad i ljus” som han kammade hem Melodifestivalen-vinsten med 1988. 

Men även hans tolkning av “O helga natt” och “Julen är här” har gått rätt in i den svenska folksjälen.

Tommy Körberg 1976. Bildkälla: Leif R Jansson/TT Bild

Tommy Körbergs ex-fruar och flickvänner

Tommy Körberg har alltid varit omtyckt av damerna...

– Jag har missbrukat tjejer, men det var förr. Jag har inte den här personligheten längre. Jag har vuxit ifrån den, har Tommy berättat i en intervju med Expressen.

Under 1970-talet var Tommy tillsammans med Anki Lidén.

Gifte sig gjorde Tommy första gången 1988 – då med den brittiska skådespelerskan Amanda Waring. Efter att det äktenskapet sprack så gick Tommy vidare med norskan Kirsti Skavberg Roaldsen. De gifte sig år 1994, men drygt tio år senare – 2005 för att vara exakt – blev det skilsmässa för Tommy och Kirsti.

Tommy Körberg och hustrun Anne-Charlotte på Melodifestivalens efterfest 2013. Bildkälla: Stella Pictures.

Det tredje bröllopet för Tommy ägde rum den 14 juli 2007. Då sa han "ja" till sin Anne-Charlotte Nilsson som han än idag lever med.

Hur många barn har Tommy?
Tommy Körberg har tre barn. Sonen Anton Körberg, som han har tillsammans med Anki Lidén, föddes 1977. Tillsammans med Kirsti Skavberg så fick Tommy sonen Erlend – han föddes 1996. 

Tommy Körberg med sönerna Anton och Erlend. Bildkälla: Stella Pictures

En dotter fick inte Tommy förrän år 2009 – då såg Tommy och Anne-Charlottes dotter Elvira dagens ljus.

Tommy Körberg med hustrun Anne-Charlotte och dottern Elvira. Bildkälla: Stella Pictures.

Är Tommy dömd för något brott?
Ja, 1981 så greps Tommy Körberg på krogen med 21 gram kokain på fickan. Han dömdes då till tre månaders fängelse.

År 2002 dömdes Tommy återigen. Detta då han i april det året kört rattfull med en promillehalt på 1,09. När polisen stoppade Tommy på Liljeholmsbron i Stockholm så märkte de även att Tommy kört med ett trasigt däck. Tommy dömdes för grovt rattfylleri och straffet blev en månads fängelse. Detta straff avtjänade han med fotboja.

År 2010 gjorde Tommy Körberg ett helt album som handlade om alkohol. Det fick titeln "Songs for drinkers and other thinkers". Bildkälla: Leif R Jansson/TT Bild

Idag tar Tommy det betydligt lugnare med alkoholen.

– Jag har taggat ner ordentligt. Jag dricker då och då, men inte som förr när två glas gärna blev två flaskor. Jag har inte samma längtan längre, och jag märkte att alkoholen förändrade min personlighet, har han berättat i en intervju med Expressen.

Vart bor Tommy Körberg?
Tommy Körberg bor på Danviksklippan på Södermalm i Stockholm. Han trivs – men är inte helt nöjd med över hur mycket hipsters som blommar upp i stadsdelen...

– Där har det verkligen blivit ängsligt. De gjorde en undersökning, 70 procent av alla hipsterskägg saknar personlighet, skämtade Tommy i i en intervju med Mitti.

Här, på Danviksklippan, bor Tommy Körberg med milsvid utsikt över Stockholms inlopp och Gröna Lund. Bildkälla: Hasse Holmberg/TT Bild
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

2 timmar sedan
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.

Textilmuseet prisat på Elle-galan

2 timmar sedan
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

3 timmar sedan
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.