Lördag 21 Maj
Stockholm

Sveriges Radio fälls efter intervjun med Isabella Löwengrip

Camilla och Isabella Löwengrip
Isabellas mamma anmälde dotterns intervju. Foto:

Nu fälls Sveriges Radios skandalintervju med Isabella Löwengrip. Detta efter att Isabellas mamma Camilla anmälde intervjun till Granskningsnämnden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 17 maj sändes Söndagsintervjun i P1 med bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip, 30, som gäst. I intervjun riktade Isabella kritik mot både sin mamma Camilla Löwengrip och sin pappa Per Rydberg.

– Där trygghet ska vara finns det ingen trygghet. Varken mamma eller pappa tog emot mig, de fanns inte där, de stod inte bakom mig eller runt mig, sa Isabella.

Hon menade också att föräldrarna hade sina egna problem och att det ska ha förekommit både alkohol och misshandel.

– Det var ju problem med alkohol när jag växte upp, det var problem med olika typer av misshandel både fysiskt och psykiskt, sa Isabella.

Isabella Löwengrip riktade kritik mot sina föräldrar. Bildkälla: Lisa Arfwidson/SvD/TT Bild

Mamman anmälde intervjun

Den 29 maj så anmälde Isabellas mamma Camilla Löwengrip programmet till Granskningsnämnden. I anmälan står att läsa:

”I programmet intervjuas min dotter Isabella Löwengrip. Delar av programmet är djupt kränkande och misskrediterande för vår familj, då det enbart är vi som heter Löwengrip, därmed lätt att veta veta vem/vilka vi är, men även Isabellas fars familj har lidit svårt. Det är ett intrång i vårt privatliv där vi inte fått någon som helst chans att rentvå oss eller komma med vårt perspektiv”.

Camilla Löwengrip fick rätt. Bildkälla: Stella Pictures

Hon fortsätter: 

”Isabella har en egen agenda och enbart Isabellas ord för höras oemotsagt, och detta på en skattefinansierad kanal som säger sig vara opartisk och oberoende av privata särintressen".

Nu står det klart att intervjun med Isabella, som gjordes av Martin Wicklin, fälls av Granskningsnämnden, skriver GP.

Tidigare har Nyheter24 skrivit om när Isabella Löwengrips pappa Per Rydberg svarade på dotterns kritik. Läs mer om det här.

Isabella Löwengrip har tidigare fejkat hot mot sig själv. Mer om det kan du läsa här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela