Johnny Depp får över 10 miljoner dollar för en scen.
Johnny Depp får över 10 miljoner dollar för en scen. - Foto: Bildkälla: Stella Pictures.

Johnny Depp får miljoner för filmen han sparkats från

Förra veckan kom beskedet om att Johnny Depp sparkats från filmen "Fantastiska vidunder" efter att ha förlorat rättegången mot tidningen The Sun. Detta efter att han stämt tidningen för att ha kallat honom för hustrumisshandlare.


Johnny Depp, 57, stämde tidigare i år den brittiska tidningen The Sun för att de kallat honom för hustrumisshandlare. Detta efter att Depps exfru, skådespelerskan Amber Heard, 34, anklagat honom för att ha misshandlat henne ett flertal gånger. 

”Hur kan JK Rowling vara genuint nöjd över att ge hustrumisshandlaren Johnny Depp en roll i de nya Fantastiska vidunder-filmerna?", löd rubriken som The Sun publicerade 2018. 

Efter en lång rättsprocess så förlorade Depp målet, då domstolen menar att The Sun hade tillräckligt med bevis för att kalla Depp för hustrumisshandlare, enligt Sky News

Amber Heard begärde skilsmässa från Johnny Depp 2016. Bildkälla: Stella Pictures.

Var rädd för sitt liv 

Heard ställde upp i rättegången mellan Depp och The Sun, i tidningens fördel. I förhör berättade hon bland annat att hon vid flera tillfällen under relationen med Depp varit rädd för sitt liv. 

– Vissa incidenter var så allvarliga att jag var rädd att han skulle döda mig, antingen medvetet eller bara för att han förlorade kontrollen och gick för långt, berättade hon under förhör, enligt brittiska tidningar. 

Här är alla gånger Johnny Depp misshandlat Amber Heard.

– The Sun har stått upp för och kampanjat till förmån för offer för våld i nära relationer i över 20 år. Offer för våld i nära relationer ska aldrig tystas och vi tackar domaren för det här utfallet och Amber Heard för hennes mod att vittna i rätten, sa en talesperson för The Sun efter rättegången. 

Amber Heard medverkade i rättegången mellan Johnny Depp och The Sun. Bildkälla: Stella Pictures.

Får miljoner trots att han sparkats

Efter att Depp förlorat rättegången mot The Sun bad filmbolaget Warner Bros honom att hoppa av rollen som Gellert Grindelwald i tredje filmen av filmen J.K. Rowlings "Fantastiska vidunder".

"Jag respekterar och går med på uppmaningen", skriver Depp på Instagram.

Trots att Depp bara hunnit spela in en scen innan han ombedes hoppa av, måste Warner Bros betala honom full lön för filmen. Depp kommer betalas över 10 miljoner dollar, vilket motsvarar 86 miljoner kronor, eftersom att han, liksom många andra Hollywood-stjärnor, har ett så kallat "pay-or-play"-kontrakt, enligt The Hollywood Reporter. 

Johnny Depp kommer att betalas full lön för en scen. Bildkälla: Stella Pictures.

LÄS MER:

Johnny Depps galna sms avslöjade: "Jag högg av mitt finger"

Johnny Depps sms om ex-frun: "Ska ha sex med hennes brända lik"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

3 timmar sedan
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

idag 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

idag 14:52
Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.

Allt om Miriam Bryant: Familj, låtar och om hon har pojkvän

idag 14:42
Miriam Bryant har seglat upp som en av de största popartisterna i Sverige. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnan? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Bryant.