Ebba Busch är fortfarande i strid med Esbjörn om tomten.
Ebba Busch är fortfarande i strid med Esbjörn om tomten. - Foto: Instagram/buschebba

Ebba Busch stämmer Esbjörn efter husköpet: "Inget alternativ"

Det var i augusti som Ebba Busch skrev under ett köpekontrakt för ett hus, något som säljaren Esbjörn sedan ångrade då han lider av minnesproblem. Nu går Busch till rätten med affären och stämmer Esbjörn.


Striden mellan Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch och säljaren Esbjörn, 81, drog igång för bara två månader sedan när Busch skrev under ett kontrakt som innebar att hon köper Esbjörns släktgård för 3,9 miljoner kronor. Det kan du läsa mer om här.

"Ledsen och bedrövad"

Esbjörn lider dock av minnesproblem och ångrade sig snabbt efteråt och ville häva affären. Det var ingenting som Busch accepterade utan hotade med att dra honom inför domstol – något hon nu gör till verklighet.

– Jag är väldigt ledsen och bedrövad över att vi är här men jag ser inte att jag har något annat alternativ än att låta rätten avgöra, säger partiledaren till Expressen.

Kände en press

Esbjörn har även påstått att han känt en press från Busch att driva igenom affären, något politikern själv säger emot och menar att hon följt alla regler.

– I god tro har jag därför köpt det här huset. Anledningen till att jag har varit intresserad av det här huset trots allt som måste åtgärdas, är för att det ligger i närheten av mina barns pappa. Det skulle möjliggöra för mina barn att de skulle ha nära till båda föräldrarna, avslutar Ebba Busch till Expressen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Robinson-Charlottas kritik mot TV4:s klippning: ”Framställts som en mobbare”

3 timmar sedan

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

idag 12:00
"Den sista resan" har setts av 315 440 biobesökare sedan premiären och är därmed Sveriges mest sedda dokumentär på bio någonsin. Filmen, som är gjord av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, slår nu Stefan Jarls "Ett anständigt liv" från 1979 som innehade det tidigare rekordet.

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

idag 11:37
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

idag 10:36
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

idag 10:08
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.