Ebba Busch är fortfarande i strid med Esbjörn om tomten. - Foto: Instagram/buschebba

Ebba Busch stämmer Esbjörn efter husköpet: "Inget alternativ"

Det var i augusti som Ebba Busch skrev under ett köpekontrakt för ett hus, något som säljaren Esbjörn sedan ångrade då han lider av minnesproblem. Nu går Busch till rätten med affären och stämmer Esbjörn.


Striden mellan Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch och säljaren Esbjörn, 81, drog igång för bara två månader sedan när Busch skrev under ett kontrakt som innebar att hon köper Esbjörns släktgård för 3,9 miljoner kronor. Det kan du läsa mer om här.

"Ledsen och bedrövad"

Esbjörn lider dock av minnesproblem och ångrade sig snabbt efteråt och ville häva affären. Det var ingenting som Busch accepterade utan hotade med att dra honom inför domstol – något hon nu gör till verklighet.

– Jag är väldigt ledsen och bedrövad över att vi är här men jag ser inte att jag har något annat alternativ än att låta rätten avgöra, säger partiledaren till Expressen.

Kände en press

Esbjörn har även påstått att han känt en press från Busch att driva igenom affären, något politikern själv säger emot och menar att hon följt alla regler.

– I god tro har jag därför köpt det här huset. Anledningen till att jag har varit intresserad av det här huset trots allt som måste åtgärdas, är för att det ligger i närheten av mina barns pappa. Det skulle möjliggöra för mina barn att de skulle ha nära till båda föräldrarna, avslutar Ebba Busch till Expressen.

/
/
Senaste nytt

Amelia Adamos stora sorg – sambon Lucio är död: "Kärleksbombade honom till sista andetaget"

2 timmar sedan

Lasse Holm får medalj – och Stockholmsmusikal

2 timmar sedan
Musikalen med Lasse Holms schlagerhits har gjort succé i Malmö. I höst kommer ”De' e' det här vi kallar kärlek” till Stockholm och Göta Lejon.

Isa Östling föddes som man – hånas av svenska poddprofilen

3 timmar sedan
Isa Östling är en av Sveriges största TikTok-stjärnor med närmare en halv miljon följare. I en ny video ger hon nu svar på tal till en manlig poddprofil som uttryckt sig förnedrande mot henne.

Smygfilmat klipp sprids på Erika Persson och Zara Larssons pojkvän

idag 16:26
Det var under lördagen som Gunilla Persson uppträdde i Melodifestivalens tredje deltävling. Efteråt firades hennes kvalplats med pompa och ståt

Tittarnas oro efter klippet på Jenny Strömstedt och Mauri Hermundsson: "Säg nej"

idag 15:42
Mauri Hermundsson gästade Nyhetsmorgon i TV4 för att bli intervjuad av Jenny Strömstedt. Men intervjun gick inte som tänkt. – En hopplös gäst, säger Jenny Strömstedt i direktsändningen.

Sökte du nyss på "David Sundin längd"? Här är svaret!

idag 15:22
Sökte du precis på "David Sundin längd"? Då är du inte ensam. Så, hur lång är programledaren egentligen? Här hittar du svaret!