Torsdag 2 Dec
Stockholm

Ebba Busch stämmer Esbjörn efter husköpet: "Inget alternativ"

Ebba Busch är fortfarande i strid med Esbjörn om tomten.
Ebba Busch är fortfarande i strid med Esbjörn om tomten. Foto: Instagram/buschebba

Det var i augusti som Ebba Busch skrev under ett köpekontrakt för ett hus, något som säljaren Esbjörn sedan ångrade då han lider av minnesproblem. Nu går Busch till rätten med affären och stämmer Esbjörn.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Striden mellan Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch och säljaren Esbjörn, 81, drog igång för bara två månader sedan när Busch skrev under ett kontrakt som innebar att hon köper Esbjörns släktgård för 3,9 miljoner kronor. Det kan du läsa mer om här.

"Ledsen och bedrövad"

Esbjörn lider dock av minnesproblem och ångrade sig snabbt efteråt och ville häva affären. Det var ingenting som Busch accepterade utan hotade med att dra honom inför domstol – något hon nu gör till verklighet.

– Jag är väldigt ledsen och bedrövad över att vi är här men jag ser inte att jag har något annat alternativ än att låta rätten avgöra, säger partiledaren till Expressen.

Kände en press

Esbjörn har även påstått att han känt en press från Busch att driva igenom affären, något politikern själv säger emot och menar att hon följt alla regler.

– I god tro har jag därför köpt det här huset. Anledningen till att jag har varit intresserad av det här huset trots allt som måste åtgärdas, är för att det ligger i närheten av mina barns pappa. Det skulle möjliggöra för mina barn att de skulle ha nära till båda föräldrarna, avslutar Ebba Busch till Expressen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela