Carolina Gynning
Carolina Gynning

Carolina Gynning vägrar Coronavaccin: "För jävligt"

Det är i sin podd "Gynning & Berg – hittar sig själva" som Carolina Gynning funderar över hur hon ska göra när coronavaccinet rullas ut till det svenska folket.


Tidigare i veckan gästade Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson SVT-programmet Agenda, och då sa han att ett vaccin mot Corona skulle kunna vara tillgängligt för den stora allmänheten om ett år.

Det har även pratats om eventuella biverkningar, och Carlson har full förståelse över att det hos en del finns en rädsla för ett eventuellt nytt vaccin.

– Jag har full förståelse för det, och jag har full förståelse för att 25 procent fortfarande känner en olust inför det här. Delvis beror det på att vi har ingen vaccin än. Vi vet för lite om vaccinerna. Ambitionen är att innan vi börjar vaccinationskampanjen så ska vi veta mer, naturligtvis, sa Carlson i "Agenda".

Johan Carlson. Bildkälla: Amir Nabizadeh/TT Bild

Carlson säger även att varken läkemedelsindustrin eller Läkemedelsverket kommer kunna garantera att vaccinet är utan biverkningar. Han berättar även att mycket talar för att ett coronavaccin är säkrare än det vaccin som fanns mot svininfluensa.

– Men man kan aldrig helt utesluta allvarliga biverkningar, säger Carlson i "Agenda".

Carolina Gynnings rädsla för vaccinet

Mediepersonligheten Carolina Gynning, 42, har funderat över hur hon ska göra med vaccinet om och när det kommer. Tillsammans med Carina Berg har Carolina podden "Gynning & Berg – hittar sig själva", och i det senaste avsnittet är ämnet coronavaccin uppe på tapeten.

– En sak som har slagit mig de sista dagarna är ju det här, vad händer med oss när vi får ta det här nya vaccinet mot Corona? Kommer det bli, efter ett halvår, att alla får Tourettes? I hela världen?, säger Carolina

Carolina Gynning vägrar att ta coronavaccinet. Bildkälla: Stella Pictures.

– Ett massvaccin som inte riktigt är prövat, jag vet inte, kontrar Carina.

– Dom fick ju narkolepsi av vaccinet mot svininfluensan, och det är ju för jävligt. Vad är det för backlash på den här?. Jag kommer inte ta det i alla fall, säger Carolina.

– Det viktiga är väl att riskgrupperna blir skyddade, menar Carina.

– Och har jättemycket Tourettes, skämtar då Carolina.

– Det vore ju kul, alla 70+ går runt och ba..."fitta, fitta, fitta", skrattar Carolina och Carina i podden.

LÄS MER:
Familjens hemska meddelande till Carolina Gynning: "Skärp er"

Carolina Gynning om Henrik Schyfferts kokainhån: "Fuck you"

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

PJ Anders Linder lämnar tidskriften Axess

Därför är Steffi Mendez extremt känd – utanför Sverige

Stephanie "Steffi" Mendez är dotter till DJ Mendez, och utanför Sverige är hon extremt känd. Här är allt du vill veta om Steffi – relationen med Dante Lindhe, familj, barn, jobb och mycket mer.

Pernilla Wahlgren flyttar: “Har lite hybris”

1 timme sedan
I ett Instagram-inlägg berättar Pernilla Wahlgren om flytten, något som hon förklarar ha "lite hybris" över. Nu hamnar hon nämligen på samma ställe som Sarah Jessica Parker.

Robinson-Hannas svar på Charlottas anklagelse: "Onödigt"

1 timme sedan
För Charlotta Hedlund, 30, var det "en chock" när hon hörde vad några av de andra "Robinson"-deltagarna sa om henne i synkar. Men enligt Hanna Danemyr, 45, finns en enkel förklaring. – Att gå i klinch med någon när man lever under de förhållanden vi gjorde, skulle bara skapa en otrevlig stämning, säger hon till Nyheter24.

Marcus & Martinus ger ut sina memoarer

1 timme sedan
Marcus & Martinus ska berätta historien om sina liv i en ny bok som ges ut i november. Boken "Två röster, en historia" är skriven tillsammans med journalisten Frida Söderlund, som vill ge de norska tvillingarna chansen att prata till punkt.

Julia Franzén rånad i soprummet – det här tog tjuven

2 timmar sedan
Julia Franzén blev under veckan rånad av en tjuv medan hon väntade på en taxi. Men vad fick den elaka tjuven egentligen med sig?