Måndag 23 Maj
Stockholm

Carolina Gynning vägrar Coronavaccin: "För jävligt"

Carolina Gynning
Carolina Gynning. Foto:

Det är i sin podd "Gynning & Berg – hittar sig själva" som Carolina Gynning funderar över hur hon ska göra när coronavaccinet rullas ut till det svenska folket.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tidigare i veckan gästade Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson SVT-programmet Agenda, och då sa han att ett vaccin mot Corona skulle kunna vara tillgängligt för den stora allmänheten om ett år.

Det har även pratats om eventuella biverkningar, och Carlson har full förståelse över att det hos en del finns en rädsla för ett eventuellt nytt vaccin.

– Jag har full förståelse för det, och jag har full förståelse för att 25 procent fortfarande känner en olust inför det här. Delvis beror det på att vi har ingen vaccin än. Vi vet för lite om vaccinerna. Ambitionen är att innan vi börjar vaccinationskampanjen så ska vi veta mer, naturligtvis, sa Carlson i "Agenda".

Johan Carlson. Bildkälla: Amir Nabizadeh/TT Bild

Carlson säger även att varken läkemedelsindustrin eller Läkemedelsverket kommer kunna garantera att vaccinet är utan biverkningar. Han berättar även att mycket talar för att ett coronavaccin är säkrare än det vaccin som fanns mot svininfluensa.

– Men man kan aldrig helt utesluta allvarliga biverkningar, säger Carlson i "Agenda".

Carolina Gynnings rädsla för vaccinet

Mediepersonligheten Carolina Gynning, 42, har funderat över hur hon ska göra med vaccinet om och när det kommer. Tillsammans med Carina Berg har Carolina podden "Gynning & Berg – hittar sig själva", och i det senaste avsnittet är ämnet coronavaccin uppe på tapeten.

– En sak som har slagit mig de sista dagarna är ju det här, vad händer med oss när vi får ta det här nya vaccinet mot Corona? Kommer det bli, efter ett halvår, att alla får Tourettes? I hela världen?, säger Carolina

Carolina Gynning vägrar att ta coronavaccinet. Bildkälla: Stella Pictures.

– Ett massvaccin som inte riktigt är prövat, jag vet inte, kontrar Carina.

– Dom fick ju narkolepsi av vaccinet mot svininfluensan, och det är ju för jävligt. Vad är det för backlash på den här?. Jag kommer inte ta det i alla fall, säger Carolina.

– Det viktiga är väl att riskgrupperna blir skyddade, menar Carina.

– Och har jättemycket Tourettes, skämtar då Carolina.

– Det vore ju kul, alla 70+ går runt och ba..."fitta, fitta, fitta", skrattar Carolina och Carina i podden.

LÄS MER:
Familjens hemska meddelande till Carolina Gynning: "Skärp er"

Carolina Gynning om Henrik Schyfferts kokainhån: "Fuck you"

Kommentera
Kopiera länk
Dela