Therése Lindgren om Na-kd: "Tar avstånd från rasism och sexism"

- 08/12/2020, 10:54 -
Therese Lindgren

Therese Lindgren tar nu avstånd från Na-Kd.

Henrik Montgomery / TT, Alexander Larsson Vierth/TT. Bilden är ett montage.

Efter den växande kritiken mot modeföretaget Na-kd så väljer nu flera influncers att bryta sina samarbeten eller ta avstånd från klädjätten. Thérese Lindgren är en av de som nu kraftigt markerar mot Na-Kd.

De senaste dagarna har det stormat rejält kring snabbmodemärket Na-kd. Influencern Rodja Pazooki uppmärksammade det svenska företaget i en rad Instagram storys med vittnesmål från tidigare anställda. 

Det som målades upp var långt ifrån den glamourösa bild som visas upp i företagets kampanjer, där influencers som Hannalicious, Bianca Ingrosso, Angelica Blick, Misslisibell, Therese Lindgren och Linn Ahlborg har gjort samarbeten och kollektioner.

Bianca Ingrosso
Bianca Ingrosso är en av många influencers som har ett nära samarbete med Na-Kd. Bildkälla: Youtube/Bianca Ingrosso

Vittnesmålen strömmade in till Pazooki. Det handlar bland annat om hur människor har jobbat gratis, känt sig utnyttjade, blivit utsatta för mobbning, sexism och rasism. Tidningen Expressen har intervjuat flera människor som har jobbat för företaget och de delar alla samma bild.

"Ett riktigt uselt arbetsklimat"

Tidigare i veckan så valde både Felicia Aveklew och Fanny Staaf att ta avstånd från Na-kd, och nu hänger fler influncers på. En av dom är Therése Lindgren, 32.

– Det är länge sedan jag senast arbetade med dem, men ser det som mitt ansvar som influenser som gjort reklam för företaget att lyfta frågan. För mig är schyssta arbetsvillkor och social hållbarhet oerhört viktigt, och jag tar självklart starkt avstånd från alla typer av rasistisk, sexistisk, homofobisk eller annan kränkande särbehandling, skriver Therese på sin Instagram Story.

Therese Lindgren
Therese Lindgren tar avstånd från Na-kd. Bildkälla: Instagram/therese

Vill du läsa mer om kritiken mot Na-kd kan du se det som en sparad highlight på Rodja Pazookis Instagramkonto här.

LÄS MER:

Följarna i chock efter Annica Englunds ord: "Lurar unga tjejer"

Philippa Parneviks attack mot svenska kändisar: "Bullshit"

Bianca Ingrossos känga till Isabella Löwengrip: "Ingen lek"