Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bianca Ingrossos känga till Isabella Löwengrip: "Ingen lek"

- 13/11/2019, 12:12

Isabella Löwengrip har den senaste månaden tvingats säga upp personal och lägga ner bolag. Isabella tror att det har att göra med att influencermarknaden är på väg mot en krasch. Nu får hon mothugg av Bianca Ingrosso.

Det har stormat rejält kring bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip, 29, den senaste tiden. Det har bland annat avslöjats att hon har ljugit om sin statistik och att hennes bolag har lagt fram fejkade siffror på kundmöten.

Det har även framkommit att hennes bolag har varit nära konkurs, något som har gjort att Isabella har sparkat anställda och lagt ner bolag. Isabella har dessutom tvingats sälja sin 30-miljonersvilla på Lidingö. 

Tidigare anställda har även vittnat om fruktansvärda arbetsförhållanden.

– Perioden jag jobbade där var utan tvekan den värsta i mitt liv, berättade en tidigare anställd för SvD.

Isabella Löwengrip
Isabella Löwengrips mål var att bli världens mäktigaste kvinna. Bildkälla: Stella Pictures.

Skandalerna kring Isabella har givetvis påverkat hennes affärer, och på kort tid har hon förlorat två samarbeten – ett av dem på grund av köpta kommentarer på Isabellas Instagram-konto. Mer om det kan du läsa här.

I en intervju med Expressen menade Isabella att hela influencerbranschen kommit till en punkt där influcermarketing börjar ifrågasättas.

– Jag tror att det här var första kraschen i branschen, sa Isabella till Expressen.

"Det här är ingen lek"

Men Isabellas branschkollega Bianca Ingrosso, 24, håller inte med. För Bianca blomstrar affärerna och hon drar in miljoner varje år. Både som influencer men även som tv-profil i "Wahlgrens värld" och som jurymedlem i "Talang" på TV4. 

Bianca driver även det hyllade sminkmärket CAIA Cosmetics som sålt för över 20 miljoner kronor.

Bianca Ingrosso
Bianca Ingrosso kritiserar Isabella Löwengrips uttalande. Bildkälla: Stella Pictures.

Igår var Bianca gäst när Breakit arrangerade eventet ”Retail tech”. Där avhandlades ämnen som retail och e-handel. På scen fick Bianca frågan om hon håller med Isabella Löwengrip om att branschen är i kris.

Enligt Breakit svarade då Bianca att hon verkligen inte håller med Isabella Löwengrip. Tvärtom tror Bianca att branschen är mer på allvar än någonsin. 

”Det är mer på riktigt. Folk ser det som en riktig business och det tycker jag, ifrån vårt håll är ganska skönt, att folk tar oss på allvar. Det här är ingen lek”, sa Bianca, skriver Breakit.

Det här är inte första gången som Bianca kritiserar Isabella Löwengrip. Tidigare har Nyheter24 skrivit om hur Bianca anklagat Isabella för att "ljuga en hel del".