Influencer sålde svartkontrakt
Influencer sålde svartkontrakt i Stockholm – för 800 000 kronor. - Foto: Stella Pictures, Vilhelm Stokstad/TT Bild

Influencer sålde svartkontrakt för 800 000 kronor: "Jävla typer"

En av Sveriges mest kända influencers och entreprenörer sålde ett svartkontrakt för 800 000 kronor. Något som nu avslöjas när en stor härva med svartkontrakt nystas upp.


En av Sveriges absolut största influencers har det hett om öronen. Detta då tidningen ETC nu har avslöjat att hon har sålt ett svart lägenhetskontrakt för 800 000 svarta kronor.

Influencern har ett förflutet som modell och även har synts i flera stora tv-produktioner. På Instagram har hon nästan en halv miljon följare, och där ger hon en inblick i sitt liv i sus och dus.

"Det är förskräckligt"

Det var år 2018 som hon sålde kontraktet till den stora trerummaren på Odenplan i Stockholm.

– Det är förskräckligt! Fördjävligt! Vilka jävla typer, säger influencerns förra hyresvärd – som var helt omedveten om den olagliga affären – till ETC.

Här, på Odenplan i Stockholm, låg influencerns lägenhet. Hon sålde kontraktet till trerummaren för 800 000 kronor. Bildkälla: Ali Lorestani/TT Bild

Fängelse i straffskalan

Att sälja svartkontrakt är olagligt, och efter en ny lagstiftning som trädde i kraft år 2019 så skärptes lagen. Den som säljer ett lägenhetskontrakt kan dömas till högst fyra års fängelse, beroende på hur grovt brottet är.

 Även böter finns med i straffskalan, skriver Hem & Hyra.

LÄS MER:

Alex, 19, polisanmälde den mordåtalade influencern

9 svenska kändisar som har dömts till fängelse

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!