Hur mycket pengar tjänar flickidolen Eric Saade?
Hur mycket pengar tjänar flickidolen Eric Saade? - Foto: Foto: Jonas Ekströmer/TT

Så mycket pengar tjänar Eric Saade

Eric Saade är aktuell som finalist i Melodifestivalen med bidraget "Every Minute" och är dessutom en av de som är favorittippade till vinsten. Men hur går det för den unge flickidolen på pengafronten? Inte dåligt alls, visar det sig!


Det är fjärde gången som Eric Saade, 30, är med i Melodifestivalen och det är även fjärde gången som den unge Mello-veteranen landar en finalplats. Inte illa, eller hur?

Framgångarna i Melodifestivalen verkar dessutom återspeglas på flickidolens konto, även om han inte riktigt slår Mello-rivalen Danny Saucedo, 35, på pengafronten. Läs mer om Dannys saftiga årslön här. 

Årsinkomst på över en halv miljon kronor

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Den årslön som trillat in på Erics konto har ökat stadigt de senaste åren och under 2019 drog han in hela  650 900 kronor. Med den årliga inkomsten kunde Mello-stjärnan ta ut en månadslön på strax över 54 000 kronor. 

Good for you, Eric!

Bolag med vinst på uppemot 17 miljoner kronor

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Eric är verksam inom hela sex bolag, varav flera registrerades under förra året och därmed finns det inga uppgifter om hur det går för bolagen. Men för Erics äldsta bolag, som går under namnet Saade Tunes AB och som startades för hela tio år sedan, finns det däremot siffror att tillgå – och vilka siffror det är! 

Bolaget hade en omsättning på 993 000 kronor under 2019, med en vinst på häpnadsväckande 16 952 000 kronor. Dessutom hade bolaget tillgångar på 24 732 000 kronor samma år. Vi har bara ett ord: wow!

Läs mer:

Så mycket pengar tjänar Danny Saucedo

Så mycket pengar tjänar Charlotte Perrelli

Så mycket pengar tjänar Benjamin Ingrosso

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!