Söndag 5 Dec
Stockholm

Benjamin om rapparen 1.Cuz: "Trodde vi skulle bli rånade"

1.Cuz och Benjamin Ingrosso
Benjamin om rapparen 1.Cuz: "Trodde vi skulle bli rånade". Foto: Bildkälla. 1.cuz/instagram och Skärmdump Benjamin's/TV4 Media AB

Rapparen 1.Cuz som är en av Sveriges mest hyllade artister döljer alltid ansiktet i offentliga sammanhang och hans riktiga namn håller han hemligt. I kvällens avsnitt av Benjamin’s gästar 1.Cuz där han berättar om valen. Det här säger han!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Rapparen 1.Cuz, 23, kliver in i tv-rutan ikväll när han gästar Benjamin Ingrossos, 23, underhållningsprogram Benjamin’s. I programmet är han som vanligt iklädd en vit mask som täcker ansiktet. 

Inte ens 1.Cuz egna fans vet hur han ser ut då han har valt att gömma sin identitet för offentligheten. Något som det pratas mycket om i programmet då Benjamin och hans gäster Molly Sanden, 28, Miriam Bryant, 30, och Daniel Hallberg, 33, ställer en del frågor om valet. 

Rapparen 1.Cuz kliver in kvällens avsnitt av Benjamin's. Bildkälla: Skärmdump från Benjamin's/TV4 Media AB

Anledningen till masken 

Innan musik-genombrottet avtjänade 1.Cuz ett tvåårigt fängelsestraff. När han bestämde sig för att satsa på musiken kom även valet med masken som en lösning för att skydda sig från offentligheten om musiken skulle gå bra, något som Nyheter24 tidigare har skrivit om

– Det är enbart för kamerorna, säger 1.Cuz i programmet Benjamin's. 

Artisten berättar att han hade tagit av sig masken om kamerorna stängdes av och sällskapet skulle umgås privat. Anledningen till masken är egentligen det många kan misstänka - att 1.Cuz vill bevara sin integritet. 

– Jag tycker att det är obehagligt bara när människor ska komma fram till en, tänk dig så här 10-20 pers. Den där tanken på den tiden, det var ”så här vill jag inte, jag vill verkligen inte!”. Jag hade ett annat liv och när jag började med musiken, jag visste inte hur det skulle slå, säger 1.Cuz. 

När Benjamin frågar 1.Cuz om han kan tänka sig att ta av masken i offentligheten svarar rapparen att han trivs som han har det. 

– Det här är det bästa som har hänt. Alltså jag har verkligen ett privatliv, svarar 1.Cuz. 

“Trodde vi skulle bli rånade” 

1.Cuz och Benjamin är sedan innan programmet bekanta och brukar ibland chatta med varandra på Instagram. De berättar att de tidigare har setts - något som Benjamin minns väldigt väl. 

– Vi har setts på Grammis-nomineringar. Det tog mig några sekunder innan jag fatta att du liksom var du. Jag trodde i en sekund att vi skulle bli rånade. Jag ba “aah!”, säger Benjamin och skrattar.

Rapparen 1.Cuz och artisten Benjamin Ingrosso. Bildkälla: Skärmdump från Benjamin's/TV4 Media AB

Läs mer: 

Rapparen 1.Cuz - här är allt du vill veta om honom

Så mycket pengar tjänar Miriam Bryant

Kommentera
Kopiera länk
Dela