Söndag 13 Jun
Stockholm

Så mycket pengar tjänar tv-profilen Brita Zackari

Brita Zackari Wahlström syns i programmet "Hjälp, vi har köpt en bondgård!" – men hur mycket pengar tjänar hon?
Brita Zackari Wahlström syns i programmet "Hjälp, vi har köpt en bondgård!" – men hur mycket pengar tjänar hon?. Foto: Foto: Jari Kantola/Stella Pictures och Sigge Klemetz/Stella Pictures

Brita Zackari syns just nu i SVT-programmet "Hjälp, vi har köpt en bondgård!" – och med den kanonlön som den framgångsrika poddaren och tv-profilen drar in varje år lär hon kunna köpa mer än "bara" en bondgård!

Kommentera
Kopiera länk
Dela

På tisdagar syns Brita Zackari, 38, i tv-programmet "Hjälp, vi har köpt en bondgård!" tillsammans med sin andra hälft Kalle Zackari Wahlström

Brita har sedan innan en gedigen karriär inom media. Hon har jobbat både som copywriter och radiopratare och numera syns hon frekvent i tv-rutan och hörs varje vecka i podcasten "Brita Zackari och Parisa Amiri". Läs mer om Parisa Amiris årsinkomst här. 

Så hur mycket pengar drar egentligen Brita in under ett år? Nyheter24 har svaret!

En årslön på över en halv miljon kronor

Brita Zackari under Elle-galan 2020. Foto: Jari Kantola/Stella Pictures

Under 2019 landade Britas årslön på härliga 613 000 kronor, vilket alltså innebär att hon kunde ta ut en månadslön på drygt 51 000 kronor. Snyggt jobbat, Brita!

Sitter i bolag med miljonomsättning

Man kan dessutom hitta Brita som ledamot i två bolag som drar in stora summor pengar varje år. 

I "Tomma tunnor AB", som ägnar sig åt film, video och tv, omsattes 6 606 000 kronor under 2019. Vinsten hamnade på mer blygsamma 458 000 kronor, men bolaget har 1 678 000 kronor i tillgångar.

Brita tillsammans med sin man och tv-kollega Kalle Zackari Wahlström. Foto: Sigge Klemetz/Stella Pictures

I bolaget "Nytorp Kropp och Media AB" omsatte man inte lika mycket. Med det sagt var det ingen småpotatis som fanns att tillgå – de hade en omsättning på 3 619 000 kronor och en vinst som landade på 528 000 kronor under 2019. Inte illa, eller hur? 

Läs mer:

Så mycket pengar tjänar Miriam Bryant

Så mycket pengar tjänar Lotta Lundgren

Så mycket pengar tjänar Jenny Strömstedt

Kommentera
Kopiera länk
Dela