Soran har svarat Bianca.
Soran har svarat Bianca. - Foto: Foto: Pontus Lundahl/TT och Maja Suslin/TT

Soran Ismail har svarat Bianca Kronlöf: ​"Gjort några människor väldigt illa"

Efter Bianca Kronlöfs hyllade brev om Soran Ismail och SVT-dokumentären har Soran nu svarat. I ett inlägg på Instagram ber han om ursäkt.


Under en period senaste tiden har Soran Ismail varit ett ämne på mångas läppar, speciellt efter att han tillsammans med SVT släppte dokumentären "Persona non grata", som mottagit stark kritik.

Detta då ingen av de kvinnor som Soran anklagats för sexuella övergrepp av kommer till tals. Att offerperspektivet helt gått förlorad under produktionstiden är vida kritiserat av både samhället som kända ansikten.

"Du fokuserar på dig själv"

Komikern Bianca Kronlöf valde även att fokusera på någonting mer när hon på sin Instagram publicerar en video döpt till "brev till Soran", som blivit otroligt hyllad av flera kvinnliga kändisar.

I klippet sade hon bland annat Soran måste ta en ordentlig funderare över sin kvinnosyn och vända blicken mot vilka som egentligen är offer i situationen, snarare än att lägga fokus vid sig själv.

– Soran, du fokuserar på helt fel saker. Du fokuserar på dig själv. Du fick inte ligga på högstadiet och du har blivit utsatt för rasism, säger hon.

"Äcklad"

Bianca ifrågasätter dessutom sina manliga branschkollegor och säger att hon är avundsjuk på "det villkorslösa brödraskapet", samtidigt som hon avskyr det.

 – Jag är så jävla äcklad av brödraskapet, samtidigt som jag är avundsjuk. Jag är avundsjuk på den villkorslösa gemenskapen inom brödraskapet. Snubbarna backar varandra när kompisen blivit anklagad för våldtäkt. Kvinnor backar inte varandra när vi råkar använda fel ord.

Soran svarar

Nu har Soran tagit bladet från munnen och svarat på Bianca, som avslutade sitt brev med att uppmana Soran att höra av sig till Bianca om han känner för att prata någon gång, något Soran inleder sitt svar på tal med att säga att det är något kommer att göra vid tillfälle.

"Gjort några människor väldigt illa"

Han fortsätter förklara att hans sexuella relationer till kvinnor inte varit av en normal grad. 

"Jag förstår också hur jag uppfattas och att människor ifrågasätter min kvinnosyn", skriver han på Instagram och förklarar att han under tre år haft en hel del betänketid kring hans tidigare levnadssätt. Enligt honom har han aldrig gjort något han trott varit mot någons vilja eller tillåtelse och han skriver att han hade hoppats på att anmälningarna blivit rättegång, något de inte blev.

"Men de anklagelser som riktats mot mig handlar ju inte om vad jag har uppfattat eller upplevt. Tvärtom. Jag varken kan eller vill ta ifrån andra människor sina upplevelser. Även om jag alltid har varit övertygad om att vi har velat samma saker, så har jag bevisligen haft fel ibland.  , och för det är jag väldigt ledsen", skriver Soran.

Han avslutar med att be om ursäkt till de han har sårat, och att han förstår att människor tvekar:

"Till er som tvekar så kan jag bara säga att jag förstår det, men jag kan idag inte göra annat än att ta ansvar för det jag har gjort och förändra mitt sätt att leva så det inte upprepas".

Blandade känslor

I kommentarsfältet lyder blandade känslor bland Sorans följare.

Vissa menar att det är för sent för en sådan ursäkt eftersom att gjort är gjort:

"Väldigt bra att du tar ditt ansvar och att du ber om ursäkt för det du gjort. Dessvärre går det ju inte att göra det ogjort. Att behandla kvinnor som att de inte har ett egenvärde är verkligen beklagligt Soran", lyder en kommentar.

En annan ber Soran att "gå och gömma sig igen";

"Helt j-a patetiskt! Tyckte du var rolig förut, nu är du bara en stor vidrigt lort. Sluta pudla. Väx upp".

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!