Nu fälls Lovisa Worges video på Instagram

Influencerprofilen Lovisa Worges video om Caia Cosmetics på Instagram fälls då den strider mot reglerna.


Det var i december som influencerprofilen Lovisa Worge, 24, la ut en video på sitt Instagramkonto där hon har drygt 140 000 följare.

I klippet visade Lovisa upp nya sminkprodukter från märket CAIA där hon själv jobbar. Lovisa hyllade även läpp-pennan "Lovisa" som då är döpt efter henne.

Ingenstans hade Worge markerat videon som ett betalt samarbete, något som uppmärksammades av Camilla GervideBloggbevakning.

Lovisa Worge fälldes för reklamen. Bildkälla: Instagram/lovisaworge

Lovisa Worges video fälls

Lovisas video anmäldes – och nu har Reklamombudsmannen slagit fast att Lovisas reklam strider mot reglerna.

Om Konsumentverket väljer att ta det hela vidare har de möjlighet att stämma Worge i patent och marknadsdomstolen, skriver Bloggbevakning på Instagram.

Att fällas där kan bli en dyr historia. Förutom kostnader för jurister och annat så kan även höga böter komma på tal. 

I december fälldes Katrin Zytomierskas reklam för fiskolja i patent och marknadsdomstolen. De slog då fast att om hon skulle trotsa domstolen och fortsätta göra reklam för fiskoljan så skulle hon få betala 1,5 miljoner kronor i böter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

1 timme sedan

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".