Fredag 19 Aug
Stockholm

Åklagare bekräftar – förundersökning inleds efter Paradise Hotel-övergreppen

Förundersökning Paradise Hotel Toby Johnson
Åklagare bekräftar– Förundersökning inleds efter Paradise Hotel övergreppen. Foto: Johan Nilsson/TT och Ali Lorestani/TT

En förundersökning inleds efter övergrepps-larmen i Paradise Hotel. Det här säger kammaråklagaren Charlotte Frisack Brodin.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nu inleds en förundersökning om brott i realityserien Paradise Hotel där deltagaren Toby Johnson utsatte deltagarna Annie Dahlberg och Jennifer Paatere för sexuella övergrepp och ofredande. Toby skickades ut från programmet men produktionen larmade inte om övergreppen när det hände. 

Produktionen valde att stoppa säsongen och tog bort realityserien från streamingtjänsterna. Händelserna polisanmäldes senare även av produktionen själva, något som Nyheter24 skrev om här

"Oerhört prioriterat"

Kammaråklagaren Charlotte Frisack Brodin som igår fick in ärendet berättar för Dagens Nyheter att förhören snart kommer hållas men att hon inte vill kommentera aktuella brottsrubriceringar. Förhören kommer enligt åklagaren hållas så “snart som det är möjligt, det är något som är oerhört prioriterat”.

Nyheter24 har tidigare talat med en jurist angånde vilket straff Toby kan få om han döms för övergreppen. 

Säsongen av Paradise Hotel är pausad och en förundersökning har inletts. Bildkälla: Patricia Recourt/Viaplay
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.