Kim Kardashian tackar Joe Biden efter erkännandet av folkmordet på armenier.
Kim Kardashian tackar Joe Biden efter erkännandet av folkmordet på armenier. - Foto: Willy Sanjuan/TT & Evan Vucci/TT.

Kim Kardashian tackar Biden efter erkännandet av folkmordet

På lördagen blev Joe Biden den första amerikanska presidenten att någonsin erkänna folkmordet på armenier 1915. Nu tackar Kim Kardashian presidenten.


På lördagskvällen, svensk tid, erkände USA:s president Joe Biden massmorden på armenier och andra kristna minoriteter i Osmanska riket som ett folkmord. Han blev därmed den första amerikanske presidenten att offentligt kalla händelsen för ett folkmord.

Uttalandet är ett tydligt ställningstagande i en känslig fråga då det riskerar att öka spänningarna mellan USA och Turkiet, som är ett av de länder som inte vill kalla det som skedde 1915 för ett folkmord. 

Sveriges regering vill inte heller kalla massmorden på omkring 1,5 miljoner armenier och andra kristna minoriteter för ett folkmord. 

Kim Kardashian tackar Biden

Armeniens premiärminister Nikol Pashinyan kallar Bidens uttalande för "ett kraftfullt steg", enligt AFP. 

Någon annan som uttalat sig positivt om presidentens uttalande är realitystjärnan Kim Kardashian, 40. Hennes pappa Rob Kardashian var amerikansk-armenier och folkmordet har därmed länge varit en viktig fråga för familjen. 

"Efter mer än ett århundrade av kamp för sanning och bekräftelse fick det armeniska folket idag det erkännande vi alla har hoppats på och bett för", skriver hon på Twitter och fortsätter: 

"Jag är så stolt över mitt arv, stolt över det armeniska samhället och tacksam för att president Biden har beviljat varje armenier denna dag och denna sanning." 

"Hedrar det armeniska folkets berättelser"

Kim avslutar med att hon kommer fortsätta att hedra och minnas de människor som mördats och att hon hoppas att USA:s erkännande av folkmordet innebär att inget liknande någonsin händer igen. 

Även Kims syster Khloe Kardashian, 36, tackar president Biden på sin Instagram story.

"Tack president Biden för att du erkänner folkmordet som skedde för 106 år sedan. Tack för att du hedrar det armeniska folkets berättelser, smärta, lidande och förlust", skriver hon på Instagram story. 

Bildkälla: Instagram.
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!