Pernilla Wahlgren och Instagram.
Pernilla Wahlgrens bild raderades av Instagram. - Foto: Stella Pictures, Stina Stjernkvist/TT Bild

Pernilla Wahlgrens bild raderades av Instagram: "Det är tragiskt"

Pernilla Wahlgren är aktiv på Instagram och har över en halv miljon följare. Men alla verkar inte förtjusta i det hon lägger upp. Nyligen så raderades en av hennes bilder av Instagram.


På Instagram har Pernilla Wahlgren, 53, över en halv miljon följare. Nyligen la hon ut en bild på sig själv – men det var inget nytaget foto direkt. 

Bilden visade hur Pernilla som litet barn var i färd med att bada en vacker sommardag.

Bilden blev inte långvarig på Instagram – den anmäldes nämligen och plockades helt sonika bort av bildtjänsten.

Oturen på Instagram verkar kanske gå i familjen. Tidigare har Nyheter24 skrivit om hur Pernillas mamma Christina Schollin blockades av Instagram.

Detta då hon var så aktiv genom att bland annat gilla och kommentera många inlägg på kort tid – så att Instagram misstänkte att hon var en robot.

Pernilla Wahlgrens bild raderades av Instagram. Bildkälla: Stella Pictures.

Pernilla Wahlgrens ilska: "Det är sjukt"

I podden "Wahlgren & Wistam" som Pernilla driver med bästa vännen Sofia Wistam så berättar Pernilla Wahlgren mer om det märkliga med att bilden raderades.

– Jag var typ tre år gammal kanske? Jag har fått massa bilder av min mamma. Jag älskade ju att posa, göra miner och vara rolig när jag var liten. Så jag står i bikinitrosor och är tre år. Nej men då får jag ett meddelande från Instagram att mitt inlägg har tagits bort?, säger Pernilla och fortsätter:

– Någon har då anmält det som stötande och det är ju SJUKT. Jag skulle aldrig lägga upp en nakenbild på mig själv när jag var liten. Men herregud en treåring behöver ju inte bikinitopp för att man är flicka. Och det var inget utmanande med dom bilderna.

Pernilla berättar att hon är väldigt noga med att inte lägga upp bilder som ska kunna tolkas som stötande.

– Det är tragiskt att man inte kan visa ett litet barn som sitter och badar i badkläder. Jag förstår verkligen inte!, säger Pernilla upprört i podden och får medhåll från Sofia Wistam.

Amanda Schulman också drabbad

Pernilla är inte den den enda svenska kändisen som råkat ut för det här med att Instagram bestämmer sig för att radera bilder. 

Tidigare har Nyheter24 skrivit om hur Instagram tog bort entreprenören Amanda Schulmans bild.

"Ursäkta? Så kul att man blir anmäld för detta. Någon man som blivit kränkt. Balansen? Var ska man börja haha", skrev Amanda då.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Songs of conquest" får släppdatum

1 timme sedan

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

1 timme sedan
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

1 timme sedan
Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.

Allt om Miriam Bryant: Familj, låtar och om hon har pojkvän

1 timme sedan
Miriam Bryant har seglat upp som en av de största popartisterna i Sverige. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnan? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Bryant.

Tecwyn Ewans ny orkesterchef på Malmö opera

2 timmar sedan
Tecwyn Evans blir ny ledare för Malmö operas orkester och kör med start den 5 augusti.

Efter succén: "Sluta leta efter min stalker"

2 timmar sedan
Netflixsuccén "Baby reindeer" har skapat en jakt på de verkliga personerna bakom händelserna i dramaserien. Nu vill huvudpersonen sätta stopp för spekulationerna.