Tisdag 5 Jul
Stockholm

Pernilla Wahlgrens bild raderades av Instagram: "Det är tragiskt"

Pernilla Wahlgren och Instagram.
Pernilla Wahlgrens bild raderades av Instagram. Foto: Stella Pictures, Stina Stjernkvist/TT Bild

Pernilla Wahlgren är aktiv på Instagram och har över en halv miljon följare. Men alla verkar inte förtjusta i det hon lägger upp. Nyligen så raderades en av hennes bilder av Instagram.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På Instagram har Pernilla Wahlgren, 53, över en halv miljon följare. Nyligen la hon ut en bild på sig själv – men det var inget nytaget foto direkt. 

Bilden visade hur Pernilla som litet barn var i färd med att bada en vacker sommardag.

Bilden blev inte långvarig på Instagram – den anmäldes nämligen och plockades helt sonika bort av bildtjänsten.

Oturen på Instagram verkar kanske gå i familjen. Tidigare har Nyheter24 skrivit om hur Pernillas mamma Christina Schollin blockades av Instagram.

Detta då hon var så aktiv genom att bland annat gilla och kommentera många inlägg på kort tid – så att Instagram misstänkte att hon var en robot.

Pernilla Wahlgrens bild raderades av Instagram. Bildkälla: Stella Pictures.

Pernilla Wahlgrens ilska: "Det är sjukt"

I podden "Wahlgren & Wistam" som Pernilla driver med bästa vännen Sofia Wistam så berättar Pernilla Wahlgren mer om det märkliga med att bilden raderades.

– Jag var typ tre år gammal kanske? Jag har fått massa bilder av min mamma. Jag älskade ju att posa, göra miner och vara rolig när jag var liten. Så jag står i bikinitrosor och är tre år. Nej men då får jag ett meddelande från Instagram att mitt inlägg har tagits bort?, säger Pernilla och fortsätter:

– Någon har då anmält det som stötande och det är ju SJUKT. Jag skulle aldrig lägga upp en nakenbild på mig själv när jag var liten. Men herregud en treåring behöver ju inte bikinitopp för att man är flicka. Och det var inget utmanande med dom bilderna.

Pernilla berättar att hon är väldigt noga med att inte lägga upp bilder som ska kunna tolkas som stötande.

– Det är tragiskt att man inte kan visa ett litet barn som sitter och badar i badkläder. Jag förstår verkligen inte!, säger Pernilla upprört i podden och får medhåll från Sofia Wistam.

Amanda Schulman också drabbad

Pernilla är inte den den enda svenska kändisen som råkat ut för det här med att Instagram bestämmer sig för att radera bilder. 

Tidigare har Nyheter24 skrivit om hur Instagram tog bort entreprenören Amanda Schulmans bild.

"Ursäkta? Så kul att man blir anmäld för detta. Någon man som blivit kränkt. Balansen? Var ska man börja haha", skrev Amanda då.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.