Victor Nilsson Lindelöf blir känslosam när han pratar om familjen hemma i Sverige.
Victor Nilsson Lindelöf blir känslosam när han pratar om familjen hemma i Sverige. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT & Instagram.

Victor Nilsson Lindelöf bryter ihop – efter frågan om familjen

Att vara landslagsspelare är mångas dröm – men det har sina nackdelar. Att behöva vara ifrån sin familj är kanske en av de främsta. Under en presskonferens bryter spelaren Victor Nilsson Lindelöf ihop när ämnet tas upp.


Victor Nilsson Lindelöf är bara 26 år gammal men är redan en proffsfotbollsspelare och snart tvåbarnspappa. Det var i slutet av april som influencern Maja Nilsson Lindelöf, 27, avslöjade att paret väntar sitt andra barn. De har sedan tidigare sonen Ted Louie

Som många vet så spelar ju Victor i det svenska landslaget, som just nu är mitt uppe i EM. Under fredagen gjorde spelarna de svenska fansen otroligt stolta när de tog hem matchen mot Slovakien med 1-0. 

Men att vara landslagsspelare har även sina baksidor. Spelarna har nämligen inte träffat sina familjer på flera veckor nu. Något som flera spelare har berättat är tufft. 

"Ingen bra dag att fråga sånt"

Det är under dagens presskonferens som Victor får en fråga som gör honom lite extra känslosam. Sportbladets reporter börjar prata om Victors son vilket leder till att han bryter ihop. 

– Det är ingen bra dag idag att fråga sånt, det är jobbigt, säger han och fortsätter: 

– Det är klart att man saknar dom där hemma, det går lite upp och ner från dag till dag. 

Reportern ber sedan om ursäkt för att hon tog upp det känsliga ämnet. 

– Det är ingen fara, säger Victor till Sportbladets reporter men ber henne att ställa nästa fråga till lagkamraten Marcus Danielson, som sitter bredvid, istället. 

"Kom hem pappa"

Under gårdagens match blev Emil Forsberg matchens hjälte när han gjorde mål mot Slovakien. Efteråt berättade han om längtan efter familjen och specifikt dottern Florence

– Man får ont i magen, det enda dottern säger är ”kom hem pappa, kom hem”... Jag gör det här för henne, det är sånt jag tar med mig, sa han då. 

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/
/