Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Youtube börjar kosta pengar

Nöje | 18/04/2009 19:54

Google vill ta betalt.

Youtubes ägare Google ska inleda samarbeten med flera filmbolag och är väldigt nära nu att ta betalt för sajtens innehåll-

– Vi räknar med att införa mikrobetalningar och prenumerationer av vårt material inom en mycket snar framtid, säger Googles verkställande direktör Eric Schmidt.

Att ändra Youtube som i grunden vilar på att det är gratis, och att göra om det till en betalsida är väldigt stort. Googles goodwill som finns nu kommer säkert minska när man genoför förändringen. Dock är det förståeligt att Youtube inte är gratis, då hemsidan är så populär så måste bandbreddskostnaderna vara enorma.

Beskedet från Google kommer samtidigt med nyheten om att i samarbete med Sony Pictures lansera en särskild avdelning på YouTube för innehåll med hög kvalité.

Google har tidigare haft flera mindre lyckade samarbeten med bolag som producerat film.

– Men det är på väg att ändras. Vi har gjort stora framsteg med små- medel- och även stora filmbolag, säger Eric Schmidt till CNET.

Skrivet av: