Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Facebook gör dig bättre på jobbet

Nyheter | 18/04/2009 17:09

Lite Youtube varje dag gör dig effektivare.

Nu kommer forskning som visar att lite Facebookande och en stund på Youtube gör dig till en mer effektiv medarbetare. Studien som är gjord vid Melbournes universitet visar att anställda som tar lite personlig tid på nätet under arbetstid är ungefär nio procent mer effektiva än de som inte tilllåts surfa privat, skriver Metro Teknik.

Enligt studiens författare Brent Coker skärper den personliga tiden på internet koncentrationen på det verkliga arbetet. Studien har undersökt personer som använder 20 procent eller mindre av sin totala arbetstid på nätet.

– Människor behöver kunna glida iväg i egna tankar för att orka få tillbaka koncentrationen, säger han i ett uttalande från universitetet.

I studien har Brent Coker undersökt 300 människor på arbetstid. 70 procent av dessa använde internet till privata ärenden på arbetstid.

– Korta pauser som att surfa på internet under en kortare tid sätter igång hjärnaktiviteten och leder till en högre koncentration under en hel arbetsdag, säger Brent Coker.

– Företag spenderar miljoner på mjukvara som ska stoppa deras anställda från att använda sociala nätverk, shoppa eller titta på video i villfarelsen att produktionskostnaderna är ännu större. Men det är helt enkelt inte så, säger Brent Coker.

Skrivet av: