Rättegången mellan Amber Heard och Johnny Depp
Rättegången mellan Amber Heard och Johnny Depp - Foto: Steve Helber/TT

Juryns besked: Amber Heard döms för förtal av Johnny Depp

I sex veckor har den uppmärksammade rättegången pågått mellan Amber Heard och Johnny Depp. Nu har domen fallit – det står klart att Amber Heard döms för förtal mot exmaken Johnny Depp.


Det var år 2016 som Amber Heard, 36, begärde skilsmässa från Johnny Depp, 58. Anledningen till att Amber ville bort från äktenskapet var att hon menar att Depp misshandlade henne vid flera tillfällen.

År 2018 skrev Amber en text för Washington Post där hon berättade att hon var ett offer för misshandel och sexuellt våld. Hon nämnde aldrig Depps namn, men han stämde henne för förtal och ärekränkning. 

Depp kräver 475 miljoner kronor. Amber Heard stämde då i sin tur Depp på 985 miljoner kronor för det våld och den skada hon menar att han utsatt henne för.

Rättegången över för Amber Heard och Johnny Depp

I sex veckor har rättegången pågått i Fairfax, Virginia. Otaliga vittnesmål från både Depp och Heard har varvats med att vittnen och experter har intagit vittnesbåset, skriver Newsweek. I fredags avslutades rättegången.

Enligt Newsweek har juryn – som utgörs av fem män och två kvinnor – överlagt i flera dagar. Under onsdagsmorgonen den 1 juni fortsatte juryns förhandlingar, något som brittiska Independent har skrivit om.

Juryns besked – Amber Heard döms för förtal av Johnny Depp 

Nu har slutligen domen kommit i det som har varit årets mest omskrivna rättegång. Juryn har bedömt Heards vittnesmål från äktenskapet som falska och med uppsåt att skada sin exmake. Därmed står det nu klart att Amber Heard döms för förtal av Johnny Depp. 

Heard döms betala 15 miljoner dollar till Depp, meddelar juryn. Däremot är fem miljoner dollar av dessa straffskadestånd, som inte kan överskrida en gräns på 350 000 dollar i Virginia, och därför blir den slutgiltiga summan som Depp får 10 350 000 dollar.

Å sin sida vinner Amber Heard en av sina motstämningar mot Johnny Depp, och tilldelas därmed två miljoner dollar. 

Amber Heard om domen: "Jag är förkrossad"

Efter juryns beslut har båda parter uttalat sig. 

”Den besvikelse jag känner i dag är obeskrivlig. Jag är förkrossad över att berget av bevis fortfarande inte räckte för att stå emot min ex-makes oproportionerliga makt och inflytande”, skriver Amber Heard på Twitter. 

Även Johnny Depp har kommenterat domen, enligt SVT. Depp skriver bland annat: 

”Efter sex år har juryn gett mig livet tillbaka. Ända från början var målet att avslöja sanningen, oavsett utgång i målet. Det bästa ligger ännu framför oss och ett nytt kapitel har äntligen börjat”.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!