Joel Kinnaman och Bella Davis.
Joel Kinnaman och Bella Davis har polisanmält varandra. - Foto: Privat & FREDRIK SANDBERG/TT.

Joel Kinnamans ord till domstolen om kontaktförbudet mot Davis

Ett kontaktförbud mot Bella Davis är utfärdat då skådespelaren Joel Kinnaman anklagar modellen för hot och trakasserier. Davis riktar i sin tur anklagelser om våldtäkt mot Joel Kinnaman. Enligt domstolshandlingarna, som Aftonbladet tagit del av, menar advokaten att ett möte mellan Davis och Kinnamans manager ska varit hotfullt.


På fredagen utfärdade Los Angeles Superior Court ett kontaktförbud mot modellen Bella Davis, då skådespelaren Joel Kinnaman anklagar henne för att ha hotat honom och hans familj. Bella Davis i sin tur anklagar Kinnaman för att ha våldtagit henne.

Här kan du läsa mer om Bella Davis egen version om vad hon hävdar har hänt.

Enligt Aftonbladet, som tagit del av amerikanska domstolhandlingar, menar Kinnamans advokat att skådespelaren och Bella Davis hade en relation 2018, och att hon sedan ska ha krävt pengar av honom för att inte sprida information om att de haft sex mot hennes vilja.

Den 25 juli 2021 ska ett möte mellan Davis, en av hennes anhöriga och Kinnamans manager ägt rum. Kinnaman ska ha närvarat via telefon.

Orden i domstolen 

I domstolsförhandlingarna som Aftonbladet tagit del av säger Kinnamans advokat att Davis erkänt att de inte hade sex mot hennes vilja, men att hon var upprörd över hur Joel Kinnaman behandlat henne efter ett av deras möten.

Advokaten säger även att Davis ska ha hotat att gängmedlemmar och andra kändisar skulle skada Joel Kinnaman. Advokaten påstår även i domstolshandlingarna att Bella Davis anhörig ska ha haft ett gevär under mötet, och uppträtt hotfullt. 

Men historierna går isär, då Davis förnekar alla anklagelser om att hennes anhörig skulle haft ett gevär.

Har anmält varandra

Joel Kinnaman och Bella Davis har polisanmält varandra.

– Förhoppningen är att det här ska hanteras i vederbörlig ordning av myndigheterna, att de får ordning på det hela helt enkelt, säger Kinnamans svenska advokat Gabriel Lidman till Aftonbladet. 

Bella Davis nekar till alla anklagelser om att hon skulle hotat Joel Kinnaman och säger att hon är rädd för honom. Hon säger till Aftonbladet att det "känns som att han gör det här för att distrahera från min anmälan om våldtäkt".

/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

1 timme sedan
Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

2 timmar sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

2 timmar sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

2 timmar sedan
Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

3 timmar sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.