Jon Henrik Fjällgren har inte träffat dottern sedan födseln och möts av kritik på sociala medier
Jon Henrik Fjällgren har inte träffat dottern sedan födseln och möts av kritik på sociala medier - Foto: Claudio Bresciani/TT

Jon Henrik Fjällgren kritiseras – inte träffat dottern sedan födseln

Jon Henrik Fjällgren har inte träffat dottern Ella sedan hon föddes för ett år sedan. Artisten har inte kunnat lämna renarna i Sverige för att hälsa på dottern i Norge, och på sociala medier möts han av kritik.


Jon Henrik Fjällgren, 34, är aktuell med ny musik som ska hjälpa folk som känner sig ensamma och nere, något han själv upplevt på sistone, enligt Aftonbladet. 

Inte träffat dottern sedan födseln

Artisten har speciellt hamnat i dessa tankar eftersom han inte har träffat dottern Ella sedan hon föddes för snart ett år sedan. 

Dottern bor med sin mamma Maret Nystad, 30, i Nordnorge, medan Jon Henrik är bosatt på fjällen utanför Mittådalen där han tillbringar sin tid med renhjorden. Samtidigt försöker han försörja sig med musiken och föreläsningar om psykisk ohälsa. 

Kan inte lämna renarna 

Dottern Ella föddes i oktober förra året och det var i december som Jon Henrik gick ut med att han och mamman hade gått skilda vägar. 

Nu uppger han till Aftonbladet att han mår hyfsat bra och att han har haft kontakt med dottern via telefon och film, i form av Skype.

– Som renägare kan jag inte bara lämna hjorden heller. Renarna har ju ben och vandrar dit de vill och då drabbas jag av det. Under våren har jag i princip varit med flocken från februari och i flera månader. Det ena problemet leder till det andra så det är svårt att få ihop allting, säger Jon Henrik till Aftonbladet.

Jon Henrik menar att han vill kunna ge Ella möjligheten att börja med renar i framtiden, och att han därför måste kämpa med hjorden för att bygga upp en säker framtid till dottern. 

Jon Henrik har fått kritik på sociala medier

Även om han inte hälsat på dottern i Norge än så uppger Jon Henrik att han har bra kontakt med Ellas mamma. 

Något han dock har märkt av är en del kritik i sociala medier. Både följare och fans har undrat varför Jon Henrik inte har delat med sig av sin dotter på sociala medier.

– Jag har sett att det står att jag är en dålig pappa och att ”du bör inte vara far”. Då tänker jag att vad är det som gör mig till en dålig pappa? Det är många pappor och mammor som har sina barn i andra länder och inte kan träffa sina barn, säger han till Aftonbladet

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Harry Styles stalker får fängelse

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".