Mamman hyllar sin son Einár.
Mamman hyllar sin son Einár. - Foto: Jessica Gow/TT, Instagram

Lena Nilssons kärlekshälsning till sonen Einár: "Du behöll ljuset och tron på det goda"

För cirka två månader sedan sköts rapparen Nils "Einár" Grönberg till döds i Hammarby Sjöstad och lämnade en stor sorg efter sig bland fans, vänner och familj. Nu hyllar Einárs mamma sin son i ett inlägg på Instagram.


Kvällen den 21 oktober sköts 19-årige rapparen Nils "Einár" Grönberg till döds i södra Stockholm.

Han lämnade en stor sorg över hela Sverige och polisen arbetar fortfarande med att reda ut vilka som mördade artisten.

Vill du läsa ikapp om fallet så har Nyheter24 skrivit en sammanfattning här.

Nils "Einár" Grönberg blev 19 år gammal. Bildkälla: Jessica Gow/TT

Mamma Lena sörjer Einár

Den stora sorgen tog hårt på både fans, vänner och familj. Nu hyllar Einárs mamma Lena Nilsson sin son i ett inlägg på Instagram:

"För två år sedan, 19 december 2019 på Fryshuset, firade vi att ditt LVU var klart, med det du älskade så mycket, stå på scen med dina vänner och uppträda och prata med din fantastiska publik, det var ett av många magiska ögonblick vi hade med dig", skriver hon.

Lena menar att Nils gjorde vistelsen på ett HVB-hem till något konstruktivt och fick samtidigt med sig både Socialtjänsten och HVB-personal som hjälp på vägen för att uppfylla sina drömmar.

"Vi håller dig och din lysande kraft nära våra hjärtan, vi älskar dig oändligt, vi sörjer, vi har dig runt oss och du ger oss kraft att orka sörja, du behöll ljuset och tron på det goda oavsett vad du gick igenom, så vi fortsätter i din anda älskade älskade Nils", avslutar hon inlägget.

Fakta om Nils "Einár" Grönberg:

Rapparen Einár  vars riktiga namn var Nils Grönberg, slog igenom år 2019 med låten "Katten i trakten", bara 16 år gammal. Samma år vann han sitt första pris på P3-Guld i kategorin "Årets låt" med samma låt.

Sedan dess har framgångarna avlöst varandra och blev på kort tid Einár en av Sveriges mest framstående rappare. Han har släppt fyra album och medverkat på låtar med bland andra Dree Low och Hov1.

Einár växte upp i Enskededalen i södra Stockholm, ett område där polisen identifierat gängkriminella nätverk och grupperingar. Han refererade ofta till vapen och våld i sina låtar, och har sagt att han skildrade verkligheten i området där han växte upp.

Rapparen blev under våren 2020 kidnappad av personer ur det så kallade Vårbynätverket och var kallad för att vittna mot nätverket i Hovrätten under nästa vecka.

Strax före klockan 23 den 21 oktober sköts Einár till döds i Hammarby Sjöstad. Han blev 19 år gammal.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

1 timme sedan

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".