Söndag 16 Maj
Stockholm

Övervikt, naket och näthat – det är veckans Instagrambråk

Övervikt, nakenhet och näthat. Nyheter24:s Emma Malmlöf listar veckans tre mest engagerade diskussioner som förts via kändisarnas Instagramkonton den här veckan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer


Carolina Gynning lät modellen stå utan behå.

I veckan plåtade man bilder på Carolina Gynnings nya smycken. Själv var hon mer än nöjd men många följare reagerade på att Gynnings modell, och nära vän Ania, endast bar en skinnjacka utan någonting under. Snabbt började följarna diskutera huvuvida det var sexistiskt eller inte. Många länkade också till sajten "33 anledningar" om feminism som fått stor spridning under veckan.

– Carolina Gynning är en stark självständig kvinna som gjort en fin kollektion smycken men trots det väljer hon att använda sig av sexualitet för att sälja dessa smycken. Varför har inte kvinnan en tröja på sig? Är det smyckena som ska sälja eller hennes sexualitet?, argumenterade en följare.

– Fin bild. Tilltalande reklam. Bara för att man har en tjej utan linne i sin reklam är det inte lika med kvinnohat. Det är väl att älska och bejaka det vackra som kroppen är manlig som kvinnlig, skrev en annan.

En tredje passade på att jämföra den blivande reklambilden med en annan.

– Äh sluta svamla nu! Var väl inget märkligt med denna reklam! Tele2 har ett talande lamm i sin reklam, hur ofta har ni sett det?! Då är det mer troligt att man inte har ett linne under sin jacka, skrev hen. 

Läs här.

Danny får skit för bild på överviktig

"Tjocka tjejer är till för att gosa". Det är buskapet på den bild som artisten Danny Saucedo la upp på sin Instagram i veckan. Som text till uppdateringen skrev han: "Word. Var stolt över din kropp". På åtta timmar hade den till synes oskyldiga uppdateringen fått över 150 kommentarer från följare som alla ville göra sin röst hörd. 

– Jag blir bara ledsen när jag ser detta. En tickande bomb när det kommer till hjärt- och kärlsjukdomar. Förmodligen inte många år kvar av livet..., skrev signaturen Tovenojd.

– Förtjänar inte vi naturliga tunnisar något mys då?, undrade också en ledsen följare. 

– Varför ska alla överanalysera och vrida och vända på varenda ord? Uppskatta i stället budskapet, var stolt över dig själv, och vem du är som människa, svarade en annan. 

Läs här


Näthat mot känd bloggares syster

Varje dag besöker över 150 000 personer Kenza Zouitens blogg. Inte minst för hennes känsla för mode och sitt jobb som modell. När hon i veckan publicerade den här bilden på sig själv tillsammans med sin syster till sina nästan 400 000 följare på Instagram kunde vissa inte låta bli att låta sin elaka tunga slinta. 

Flera användare skrev extremt elaka saker om systerns utseende - men snabbt som attan försvarades hon av Kenzas mest hängivna fans. 

– Blir mållös! Hur orka ni skriva en massa skit om den här vackra bilden?, undrande en läsare och det är precis vad Nyheter24 också gör.

Läs här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela