Pamela Anderson
Pamela Anderson har slutat sminka sig. - Foto: Stella Pictures, Richard Shotwell/Invision/AP/TT Bild

Pamela Anderson har slutat sminka sig – här är den sorgliga anledningen

Pamela Anderson har slutat sminka sig – och hennes nya utseende hyllas av både vänner och fans världen över. Men den verkliga anledningen till beslutet är väldigt sorglig.


Modellen och skådespelaren Pamela Anderson, 56, är kanske mest känd för sin ikoniska roll i serien Baywatch, som gick varm från 1989 fram till 2001. Utöver hennes filmkarriär med filmer som Barb-Wire på sitt cv så har hon varit en firad Playboy-modell och även omskriven för sitt turbulenta äktenskap med Mötley Crue-trummisen Tommy Lee.

På senare år har Pamela Anderson även blivit väldigt känd för att vara engagerad för djur och deras rätt, framförallt i organisationen PETA.

Pamela Anderson har varit i rampljuset i över 40 år. Bildkälla: AP Photo/Francois Mori/TT Bild

Pamela Anderson har slutat med smink

Modeveckan i Paris är precis över för i år, och på plats i staden var kändisar som Penelope Cruz, Kylie Jenner, Hailey Bieber, Jennifer Lawrence, Kate Moss och Demi Moore för att se några av världens mest prestigefyllda modehus visa sina kommande kollektioner på catwalken.

Även Pamela Anderson var i Paris, där hon bland annat gick på Vivienne Westwoods visning. När Pamela fotograferades ute i vimlet så var det flera som genast la märke till att Pamela var helt osminkad.

På Instagram har hon också bjudit sina följare på bilder där hon visar sin helt nya, osminkade stil som hon nu kör på. Bland hennes följare som inte får nog av hennes osminkade look finns bland andra Paris Hilton, Gigi Hadid och Elsa Hosk som alla hyllar Pamela i kommentarsfältet.

Pamela Anderson utan smink i Paris. Bildkälla: AP Photo/Vianney Le Caer/TT Bild
Pamela Anderson har nu bestämt sig för att lägga sminkborstarna på hyllan. Bildkälla: Stella Pictures
I en intervju med Elle berättar Pamela Anderson om anledningen till att hon slutat sminka sig. Bildkälla: Stella Pictures
Pamela Andersons beslut hyllas av både vänner och fans världen över. Bildkälla: AP Photo/Vianney Le Caer/TT Bild
Pamela Anderson i Paris hösten 2023. Bildkälla: Stella Pictures

Därför bestämde sig Pamela Anderson för att sluta sminka sig

Nu avslöjas den verkliga anledningen till att Pamela har lagt läppstiftet och rouget på hyllan för gott. I en intervju med Elle berättade Pamela i augusti vad som låg bakom beslutet.

År 2019 dog Pamelas makeupartist Alexis Vogel i bröstcancer.

– Alexis var den bästa. Och sen dess så har jag känt att utan Alexis så är det bättre för mig att inte ha smink, säger Pamela till Elle.

Att skippa sminket tycker Pamela känns "befriande, roligt och rebelliskt".

Hon ville även gå mot strömmen, och helt enkelt göra tvärtom från alla andra. Att åldras tycker Pamela för det mesta är något härligt.

– Jag tycker att vi alla ser lite roliga ut när vi blir äldre. Ibland skrattar jag åt mig själv när jag ser mig själv i spegeln. Jag tänker "Wow, det här är verkligen...Vad händer med mig? Det är en resa. Men mest en rolig resa. Jag känner mig bra. Jag är på en bra plats, säger Pamela till Elle.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!