Tom Cruise med Nicole Kidman i filmen "Eyes Wide Shut" som de spelade in tillsammans kort innan de skilde sig.
1 av 15
Tom Cruise med Nicole Kidman i filmen "Eyes Wide Shut" som de spelade in tillsammans kort innan de skilde sig. - Foto: Stella Pictures
Den sista bilden på Tom och Katie, i april 2012.
2 av 15
Den sista bilden på Tom och Katie, i april 2012. - Foto: Stella Pictures
Scientologkyrkan i Hollywood.
3 av 15
Scientologkyrkan i Hollywood. - Foto: Stella Pictures
Tom Cruise med sin dåvarande fru Nicole Kidman år 2000.
4 av 15
Tom Cruise med sin dåvarande fru Nicole Kidman år 2000. - Foto: Stella Pictures
Tom Cruise med sin dåvarande fru Mimi Rogers 1989. Mimi Rogers var den som lockade in Tom i scientolologin.
5 av 15
Tom Cruise med sin dåvarande fru Mimi Rogers 1989. Mimi Rogers var den som lockade in Tom i scientolologin. - Foto: Stella Pictures
Katie Holmes förbereder sig inför bröllopet med Tom Cruise på ett italienskt slott år 2006.
6 av 15
Katie Holmes förbereder sig inför bröllopet med Tom Cruise på ett italienskt slott år 2006. - Foto: Stella Pictures
Men det är inga glada miner.
7 av 15
Men det är inga glada miner. - Foto: Stella Pictures
Så här såg det ut när Katie och Tom poserade för fotograferna efter sin vigsel.
8 av 15
Så här såg det ut när Katie och Tom poserade för fotograferna efter sin vigsel. - Foto: Stella Pictures
Tom och Katie får en guidad tur i scientologernas högkvarter i Tyskland.
9 av 15
Tom och Katie får en guidad tur i scientologernas högkvarter i Tyskland. - Foto: Stella Pictures
Fri – till slut – nu lämnar Katie Holmes sin make.
10 av 15
Fri – till slut – nu lämnar Katie Holmes sin make. - Foto: Stella Pictures
Katie Holmes, Suri Cruise och Tom Cruise under lyckligare tider.
11 av 15
Katie Holmes, Suri Cruise och Tom Cruise under lyckligare tider. - Foto: Stella Pictures
Under sitt hus i Colorado har Tom Cruise byggt en bunker för hundra miljoner kronor. Där skulle familjen ta skydd när jorden går under.
12 av 15
Under sitt hus i Colorado har Tom Cruise byggt en bunker för hundra miljoner kronor. Där skulle familjen ta skydd när jorden går under. - Foto: Stella Pictures
Bunkern är konstruerad för att kunna hålla minst 10 människor levande i flera år.
13 av 15
Bunkern är konstruerad för att kunna hålla minst 10 människor levande i flera år. - Foto: Stella Pictures
Tom Cruise i den omtvistade scientologintervjun.
14 av 15
Tom Cruise i den omtvistade scientologintervjun. - Foto: Stella Pictures
Katie Holmes är desperat – gör allt för att rädda sin dotter från sektens klor.
15 av 15
Katie Holmes är desperat – gör allt för att rädda sin dotter från sektens klor. - Foto: Stella Pictures

Katies mål: rädda Suri från sektskeppet

Tom Cruise ville skicka iväg dottern Suri till ett sektskepp. Det blev droppen för Katie Holmes – som efter år i Toms terrorgrepp gör allt för att rädda Suri.


Tom Cruise, 49, och Katie Holmes, 33, räknades till Hollywoods mest stabila par. Men nu är kärlekssagan över och skådisparet går skilda vägar.

Skilsmässan ser ut att bli allt annat än vänskaplig. Katie har bestämt sig för att kriga för att få ensam vårdnad över parets gemensamma dotter Suri Cruise, 6,

Parets äktenskap tog många smällar. Tom valde alltid jobbet före familjen. Katie tröttnade även på att Tom inte höll sitt löfte om att göra henne till en stor filmstjärna, skrev tidningen In Touch redan den 18 maj tidigare i år.

Samtidigt som Tom spelade in storfilm efter storfilm så fick Katie Holmes ensam och isolerad ta hand om parets dotter Suri.

Utarbetad, gråhårig och hålögd har Katie setts stryka runt längs New Yorks gator. Ingen shoppingbudget i världen kunde få henne att le.
 

Barnen lögntestas ombord på sektskeppet

Framförallt började Katie ifrågasätta scientologirörelsen och dess starka inflytande på familjen, och den största anledningen är att Tom ville skicka iväg Suri på scientologinternatet Sea Org.

Internatet är beläget på en båt, och där lär scientologerna ut sina läror till vuxna och barn så små som fem år. Katie Holmes var enligt uppgift "livrädd" för att Tom skulle skicka Suri till Sea Org. Till slut såg Katie ingen annan utväg en skilsmässa och vad som ser ut att bli en bitter och infekterad vårdnadstvist.

– Katie ville bryta Suris kontakt med scientologin innan det har gått för långt, säger en källa till brittiska Daily Mail.

Suri, som nyligen fyllt 6 år, har precis uppnått den ålder då scientologbarnen börjar drillas hårdare än någonsin.

Bland annat får barnen ombord på Sea Org-skeppet genomgå lögndetektortest och även berätta om sina djupaste och mörkaste hemligheter för sektpersonalen, skriver Daily Mail vidare.

– Katie har aldrig varit fullt och helt hängiven Scientologin, även fast hon har band till kyrkan. Tom och Katie grälade mycket över Suri som nu är i en ålder där scientologin börjar bli en viktig del av hennes liv. Anledningen till att Katie kräver ensam vårdnad är främst för att hon inte vill att Tom ska styra över Suris religion, säger en källa till TMZ.com.

 

Sektledaren med på smekmånaden

Hösten 2011 skrev In Touch ett reportage om hur scientologin styr Toms – och även Katies - liv.

När Tom och Katie åkte på smekmånad efter deras storslagna bröllop i Italien år 2006 så var de inte ensamma.

Med på vad som skulle vara parets romantiska semester var även en av Scientologernas mest framstående män och ledare, Toms nära vän David Miscavige, som går under öknamnet "Spinkige tyrannen".

I och med skilsmässan slipper nu Katie Holmes sin makes snudd på bisarra kontrollbehov och även scientologsekten. När Tom ansåg att hans hustru tvivlade för mycket i sin tro på sekten ville han år 2007 skicka iväg sin nyblivna fru på ett scientologläger i Kalifornien.

Dit skickas scientologer som behöver "boostas" i sin tro, och det görs genom att de får mycket litet mat, väldigt få timmar sömn och genomgår en detox där de enbart dricker vinäger blandat med magnesium. Dessutom ska de rannsaka sina egna smärtsamma upplevelser för att hitta tillbaka till sin tro, skriver Daily Mail.

Katie är inte den enda av Toms kvinnor som till slut fick nog. Toms äktenskap med skådespelerskan Nicole Kidman tog slut efter mer än 10 år – för att Nicole helt enkelt inte klarade av att kontrolleras av sin make – och scientologin.

– Nicole var inte alls förtjust i scientologin, och hon gillade inte David Miscavige alls. Dessutom började Tom inse vilken skit scientologin var. Han drog sig undan från rörelsen under ett par år, men David Miscavige gjorde allt för att få in Tom i rörelsen igen, säger en källa till In Touch.

 

Katie betalar miljoner för att rädda Suri

I en intervju med tidningen Glamour berättade Nicole hur hon innan Oscarsgalan drog på sig en vacker klänning och bara var där i egenskap av troféhustru.

– Mitt jobb var att ta på mig en snygg klänning och bli sedd men aldrig hörd, berättade Nicole Kidman i intervjun.

Det var även sekten som till slut gjorde att Nicole Kidmans egna barn tog avstånd från sin mamma, enligt Nicole själv. Nicoles barn valde att leva med Tom Cruise och har med åren blivit mer och mer involverade i sekten.

Ett öde som Katie Holmes vägrar att gå till mötes med lilla Suri – ett skräckscenario som Katie kommer göra allt i sin makt för att undvika.

Katie har redan biffat upp med en av världens mest framstående skilsmässoadvokater, den New York-baserade Allan Mayefsky, som ofta blir inkallad när gräddan av den amerikanska eliten inom finans, politik, sport eller underhållning ska splitta upp tillgångar och fastigheter. Hon har även tagit in advokaten Jonathan Wolfte som är specialiserad på känsliga vårdnadstvister.

Samtidigt hoppas Tom Cruise och hans advokater att förhandlingarna ska gå lugnt och sansat till.

– Jag hoppas att det inte blir en stridslysten sak det här. Jag vet att Tom inte är en särskilt bråkig person, säger Toms ombud Bert Fields till E! Online.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

3 timmar sedan

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.