Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Quetzala: Katie gifte sig med elefanten i rummet

Nöje | 03/07/2012 15:46

Nyheter24:s Quetzala Blanco om Katie Holmes och Tom Cruise äktenskap – sektens terror, hemligheterna – och när det gick upp för Katie att hon gift sig med Hollywoods driftkucku.

När Tom Cruise och Katie Holmes blev ihop var det många som höjde på ögonbrynen.

Deras bisarra "love tour" där de intog röda mattor på motorcykel, där Tom spontandansade med Katie och tvånglade upp henne världen över, de krampaktiga greppen, deras idisslande leenden, det klyschiga frieriet i toppen av Eiffeltornet och Toms soffhoppande hos Oprah Winfrey.

Det var ingen tvekan om saken – Tom och Katie var under en period världens mest förälskade par. När jag tittar på bilder på Tom och Katie från den här perioden börjar jag nästan undra om Tom var konstant hög, eller kanske bara manisk. Han pussar alla han ser - gamla, unga, djur, kreti och pleti. Han ser ut att hjula sig genom vardagen.

Men det kanske är så att vara nykär, undertecknad minns ingenting.

Det som är intressant med hela Tom och Katies äktenskap är att det – förutom debaclet med scientologsekten – har varit helt skandalfritt.

Inga otrohetsaffärer, inga droger, inga vilda fester, inget fifflande, inga okända barn, inga slagsmål, inga rattfyllor, inga bråk.

Tvärtom levde paret helt isolerade från omvärlden, och med en miljonbunker under sin kåk dit de skulle fly när jorden kommer gå under. För gå under kommer världen att göra, det är Tom Cruise säker på.

Innan Tom och Katie inledde sin relation så testdejtade Tom – och hans scientologkyrka – ett flertal kvinnor, som en slags hustruaudition. Bland dem fanns Sofia Vergara och Scarlett Johansson. De tvingades även att skriva på ett sekretessavtal.

Scarlett nobbade Tom efter att han kom dragandes med massa kurslitteratur från scientologerna, och Vergara – som Tom var riktigt förälskad i – ryggade tillbaka i avsky, tackade för sig och ansåg att hela sekten var "kvävande".

Men inte Dawsons Creek-skådisen Katie Holmes. När Tom och Katie möttes hade hon en lovande, men lite trög karriär.

Hon ville mer.

Uppåt.

Framåt.

Tom lovade henne rikedomar och berömmelse. Han skulle göra henne till en stjärna, och Tom behövde förmodligen själv känna sig stark och viktig för någon efter att ha hamnat i sin fru Nicole Kidmans skugga efter att hennes karriär tog rejäl fart. 

Katie hade drömt om att gifta sig med Tom Cruise sedan hon var tonåring, och nu höll hennes drömmar på att slå in.

Men Katies karriär hände aldrig. 

I stället insåg hon att hon – 33 år gammal, vilket är lastgammal och snudd på pensionär i Hollywoodår – satt fast i New York med parets dotter Suri. Undernärd, slutkörd, gråhårig, uttråkad, rantade runt i ringen.
Tom spelade in storfilm efter storfilm.

Sakta började det gå upp för Katie att hon var svartlistad i Hollywood.

Hennes cv efter Batmanfilmen är praktiskt taget tragiskt. Katie har gjort någon teveserie och voiceovers, men makthavarna i Hollywood vill inte ha med henne att göra – eftersom hon är scientolog, skriver bland annat Celebuzz.

I modebranschen blev hon utskrattad, och när Tom praktiskt taget vek ut sig på omslaget till tidningen W höll Katie på att skämmas ihjäl.

Katie hade blivit kär i och gift sig med elefanten i rummet, med Hollywoods stående skämt, med en driftkucku.

Det blev hög tid att rädda både sig själv och dottern Suri från sekten och Tom, som nu är scientologernas tredje mäktigaste man.

Till slut blev hela äktenskapet Mission Impossible för Katie.

Och ensam i Reykjavik cirklar en ensam Tom Cruise runt i en svart högblank helikopter och firar sin 50-års dag med att spela in ännu en film.